Spausdinti

Tobuli, fantastiniai ir tikrai neatsivalgomi legendiniai Viduklės koldūnai su mėsa.

Koldūnai pagal Viduklę

1
komentarai
1

Tešlai:

380 g miltų
130 g vandens
1 kiaušinio
druskos

Įdarui:

430 g kiaulienos (geriau riebesnės)
žiupsnelio cukraus
1 kiaušinio
pipirų, druskos
pusės kepinto svogūno

Padažui:

rūkytos šoninės
svogūnų
grietinės
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame tešlą

1

Miltus išmaišome su druska ir trupučiu cukraus. Į juos įpilame paplaktą kiaušinį su vandeniu. Išminkome elastingą tešlą – ją reikia paminkyti apie 10 minučių. Leidžiame tešlai pailsėti

Ruošiame įdarą:

1

Į maltą kiaulieną sudedame žiupsnelį cukraus, smulkinto svogūną, paplaktą kiaušinį, pipirų ir druskos. Viską išmaišome. Sudedame jį į kiaulieną ir sumaišome.

Verdame:

1

Tešlą pakankamai plonai iškočiojame ant miltais pabarstyto stalviršio. Ant tešlos (ne prie pat krašto) eilute su tarpais išdėliojame mažyčius mėsos rutuliukus. Tuomet užlenkiame kraštą, patepame jį vandeniu ir sulipiname. Mažu stikliuku nuspaudžiame koldūniukus. Koldūnų kraštelius užspaudžiame, patempiami ir šone užspaudžiame. Sudedame juos ant pjaustymo lentos, apibarstytos miltais.

2

Koldūnus dedame į verdantį, pasūdytą vandenį. Kai koldūnai užverda, porą minučių paverdame ir išimame.

3

Kol koldūnai verda, pasiruošiame padažą: smulkiai supjaustome šoninę ir svogūnus. Juos pakepiname keptuvėje.

Reklama
41011
4

Koldūnus sudedame į lėkštę, uždedame spirgučių padažo, grietinės ir pagardiname pipirais bei smulkintais laiškiniais svogūnais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Viduklėje koldūnai buvo patiekiami be grietinės, Su raudonais pipirais.
    Esu suvalgęs tuntą ten.

Rašyti komentarą