Tobuli, fantastiniai ir tikrai neatsivalgomi legendiniai Viduklės koldūnai su mėsa.
Koldūnai pagal Viduklę
Tešlai:
Įdarui:
Padažui:
Gaminimas
Gaminame tešlą
Miltus išmaišome su druska ir trupučiu cukraus. Į juos įpilame paplaktą kiaušinį su vandeniu. Išminkome elastingą tešlą – ją reikia paminkyti apie 10 minučių. Leidžiame tešlai pailsėti
Ruošiame įdarą:
Į maltą kiaulieną sudedame žiupsnelį cukraus, smulkinto svogūną, paplaktą kiaušinį, pipirų ir druskos. Viską išmaišome. Sudedame jį į kiaulieną ir sumaišome.
Verdame:
Tešlą pakankamai plonai iškočiojame ant miltais pabarstyto stalviršio. Ant tešlos (ne prie pat krašto) eilute su tarpais išdėliojame mažyčius mėsos rutuliukus. Tuomet užlenkiame kraštą, patepame jį vandeniu ir sulipiname. Mažu stikliuku nuspaudžiame koldūniukus. Koldūnų kraštelius užspaudžiame, patempiami ir šone užspaudžiame. Sudedame juos ant pjaustymo lentos, apibarstytos miltais.
Koldūnus dedame į verdantį, pasūdytą vandenį. Kai koldūnai užverda, porą minučių paverdame ir išimame.
Kol koldūnai verda, pasiruošiame padažą: smulkiai supjaustome šoninę ir svogūnus. Juos pakepiname keptuvėje.
Koldūnus sudedame į lėkštę, uždedame spirgučių padažo, grietinės ir pagardiname pipirais bei smulkintais laiškiniais svogūnais.
Viduklėje koldūnai buvo patiekiami be grietinės, Su raudonais pipirais.
Esu suvalgęs tuntą ten.