Labai macnus, skanus padažas su brokoliais, porais, kmynais ir žinoma, grietinėle. Kad „Beatos virtuvė” koldūnai su kalakutiena dar glotnesni ir skanesni taptų. Nors šiaip tai jie labai skanūs ir patys vieni. Bet jei netingit pabandykit – nereali vakarienė ir pietūs.
Koldūnai su kalakutiena ir brokolių padažu
Reikės:
Gaminimas
„Beatos virtuvė” koldūnams užkaičiame puodą vandens, beriame druskos.
Porus nuplauname ir supjaustome. Pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir geru žiupsniu kmynų, kol pagels. Brokolius smulkiai supjaustome peiliu, beriame į keptuvę, užpilame grietinėlę. Sumažiname kaitrą ir patroškiname viską apie penkias minutes. Nutarkuojame citrinos žievelę, pagardiname druska, pipirais, beriame kaparėlius. Paragaujame ar nieko netrūksta.
Sumetame koldūnus į verdantį vandenį, kaitrą sumažiname ir verdame 5-7 minutes.
Koldūnus galima suberti į keptuvę ir sumaišyti su padažu arba patiekti padažą šalia. Nu neraliai skanu!