Ar girdėjote apie krapestą? Tai genialus ir vienas vertingiausių mano kulinarinių atradimų pastaraisiais metais. Italai savo genujietišką pestą su daug bazilikų, alyvuogių aliejumi, parmezanu ir kedrinėmis pinijomis eksportavo į visą pasaulį. Kuo mes blogesni? Auga krapai visur. Imame juos saujomis ir gaminame krapestą. Jį atrado mano TV laidos dailininkės Lauros vaikystės draugai iš Panevėžio: vienais metais prisiaugino gausybę krapų ir nusprendė juos vietoj bazilikų panaudoti pesto. Nuo tada, kai jį išbandžiau, negaliu nustot apie jį kalbėjusi ir jį gaminusi! Krapestas tai nuostabu, tai kaip odė, meilės daina krapui. Visus kviečiu šią vasarą iš mūsų gražiųjų krapų pasidaryti šį pagardą.
KRAPESTO esminis vasaros receptas
Nedideliam indeliui
Gaminimas
Gaminame
Peiliu susmulkiname krapus ir kartu su riešutais, kietuoju sūriu, česnaku ir aliejumi (iš pradžių pilkite mažiau vėliau papildysime, jei reikės) dedame į elektrinio trintuvo indą.
Įpilame citrinų sulčių. Viską sumalame iki tirštos konsistencijos. Pagardiname druska, paragaujame, ar netrūksta rūgštelės.
Jei krapestas kiek per tirštas, jį galima skystinti alyvuogių aliejumi.
Krapestą reikėtų laikyti indelyje šaldytuve. Jo tinka dėti į burokėlių sriubą, šaltibarščius, užsitepti ant duonos, sumaišyti su varške, pasidaryti padažą. Atskiesi aliejumi, actu – bus padažėlis salotoms. Ant bulvių! Sumaišyti su kastiniu. Jei norite, kad krapestas stovėtų ilgiau, vietoje česnakų berkite česnakinę druską ar džiovintų česnakų, kad nesurūgtų.
Superinis, tas krapestas👌🤗Skanumelis🤗😋
Woow…🤯kątik pasigaminau krapesto, pasigaminau naminės varškės, pasidariau tokią užtepėlę ant duonos ir tiesiog tobulai tiko su rūkyta lašiša🥰 TOBULA…