Tik sumaišei, pašovei, rankas nusiplovei, ir prašau, rezultatas, kreminiai minkštučiai skanučiai makaronai su rūkyta lašiša. Tiesa, man patinka porus ir salierus vos vos pakepinti keletą minučių prieš siunčiant į vokelį, bet jei neturite kantrybės ar noro, tai nieko neatsitiks ir praleidus šį žingsnį.
Kreminiai makaronai su cukinijomis, žirneliais ir rūkyta lašiša
Reikės:
Gaminimas
Makaronus užpilame verdančiu vandeniu.
Porą ir salierą smulkiai supjaustome. Švelniai pakepiname keptuvėje su šaukštu įkaitinto aliejaus.
Grybus, cukiniją ir lašišą smulkiai supjaustome.
Į didesnį dubenį supilame makaronus kartu su vandeniu. Ten pat suberiame grybus, porus, salierus, cukiniją, lašišą, sukrečiame kreminį sūrį ar grietinę. Pasūdome, pagardiname pipirais ir išmaišome.
Kepame:
Ant širdelės formos kepimo popieriaus dedame keletą šaukštų paruoštų produktų, sandariai užlankstome ir šauname į 200 °C temperatūros orkaitę kepti 25 min.
Man truputį neaiškumų kyla dėl tų vokelių 🙂 kaip juos pasidaryti ir kaip jie gaunasi širdelės formos? 🙂 receptas atrodo labai viliojantis tiek savo paprastumu, tiek skoniu, tačiau vokelių reikalo neperprantu 🙂
Labai labai skanu… bet nors viska sekiau kaip parasyta man makaronai “istirpo” ir pavirto i kose… o ir darzoviu buvo daug daugiau nei paveiksliuke. Bet kaip ten bebutu, sis receptas eina i mano favoritu sarasa ☺️