Receptas iš žurnalo Cooking Light, 2005 m. spalis , 230 psl.
Krevetės su kalendros ir kokosų pagardu
Krevetėms:
Pagardui:
Patiekimui:
Gaminimas
Sumaišykite kalendrą, aliejų ir juoduosius pipirus. Sudėkite krevetes. Švelniai pamaigykite, kad krevetės pasidengtų marinatu. Marinatą ir krevetes perkelkite į sandarų indelį arba uždaromą plastikinį maišelį. Sandariai uždarykite ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 2 valandoms, maišelį retkarčiais apverskite, kad krevetės geriau įsimarinuotų.
Pagardui paruošti į maisto smulkintuvą sudėkite visus ingredientus, skirtus pagardui. Susmulkinkite iki kiek įmanoma tolygesnės masės. Paragaukite, pagal skonį galite papildomai pagardinti atskirais ingredientais.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Iš šaldytuvo išimtas krevetes pabarstykite druska. Kepkite jas maždaug po 3 min. kiekvieną pusę arba kol krevetės iškeps. Iškeptas gėrybes pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
Į lėkštės vidurį dėkite šaukštą ar du pagardo, ant jo – kelias keptas krevetes ir galite pabarstyti šviežios kalendros lapeliais. Rekomenduojama skanauti su paskrudinta prancūziško batono riekele.
Gal kazkuo galima pakeisti mango padaza? Arba gal kazkas pasidalinsite kur jo nusipirkti LT, nerandu….