Taigi, taip ir gaminame: kepame ploną kugelį, jį atvėsiname, supjaustome ir skrudiname keptuvėje arba orkaitėje. Puiku naudoti kaip užkandį vietoj bulvyčių.
Mūsų maisto redaktorė Ievutė dar sukūrė atskiro pagyrimo vertą padažą. Ji vegetarė, daržovių ir pyragų ekspertė, todėl šį padažą ir užmaišė su žalumynais ir varške. Būtinai būtinai pasigaminkite!
Kugelio traškučiai

Dviems skardoms kugelio:
Padažui:
Gaminimas
Kepam kugelį:
Bulves nuskutame ir sutarkuojame bulvių tarka. Kiaušinius išplakame ir supilame į tešlą, pagardiname druska, pipirais.
Pieną užviriname ir supilame į tarkius.
Supilame tarkius į dvi dideles kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi, kad kugelis būtų plonas. Kepame iki 190–200 oC įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Kugeliui atvėsus nuimame popierių, padalijame kugelį pusiau ir supjaustome vienodo dydžio lazdelėmis.
Jas dedame į kepimo skardą, apibarstome druska, pipirais, raudonėliais, džiovintais krapais, rūkyta paprika, pašlakstome aliejumi, pamaišome, kad pasidengtų prieskoniais ir aliejumi, vėl šauname į 200 oC temperatūros orkaitę (su vėjeliu ar grilio režimu) ir kepame apie 20–25 minutes.
Gaminame padažą:
Gaminame padažą: agurkus nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka. Krapus ir petražoles smulkiai supjaustome. Sumaišome varškę su grietine, agurkais, žalumynais, druska, pipirais. Špinatus sutriname su šlakeliu vandens ir citrinų sulčių, kad išeitų tyrelė, ir ją supilame į varškę. Išmaišome viską, paragaujame, ar netrūksta citrinų sulčių.
Valgome kugelio traškučius mirkydami į padažą.

Jei bulvės išskiria labai daug sulčių, jas nupilkite, kad kugelis išeitų tvirtesnis.
Sveiki Beata
Labai dziaugiuosi nuostabiais jusu receptukais.Turiu visas jusu knygas.Gyvenu Londone.
Pagarbiai
Grazina
Lauksiu jusu receptuku.Aciu