Kukurūzų miltų makaronai yra geriausias pakaitalas netoleruojantiesiems glitimo arba tiesiog tiems, kurie renkasi mitybą be kviečių miltų. Pankolis vis dar mūsuose retokai vartojama daržovė, bet jei pabandysite įsileisti šią daržovę į savo virtuvę ir keptuves, patys įsitikinsite, kaip jis atsiskleis ir sužydės. Jei neturite ar nemėgstate pankolio, pakeiskite jį cukinija arba saliero šakniavaisiu.
Kukurūzų miltų makaronai su pankoliu
Reikės:
Gaminimas
Įkaitiname aliejų gilioje keptuvėje. Sudedame sutraiškytas česnako skilteles ir žiupsnį čili skiedrelių. Pakepiname minutę. Pankolį supjaustome plonai mandolina ir suverčiame į keptuvę. Kepame ant žemos ugnies apie 10 minučių, kol suminkštės ir bus gražiai pageltonavęs. Išverdame makaronus al dente, pasiliekame šiek tiek skysčio nuo makaronų.
Suverčiame makaronus į keptuvę, įpilame 2-3 šaukšus virusio vandens ir išmaišome. Patiekiame pabarstę sūriu ir baziliko lapeliais.