Kvapni ir minkštutė vištienos krūtinėlė aptepta šafraniniu sviestu arba tiesiog „Šechrezada“ (garnyrui – bagetė, pakepta su česnakiniu-petražoliniu sviestu, ir smagiai traškios svogūnų laiškų ir „iceberg“ lapų salotos).
Kvapni ir minkštutė vištienos krūtinėlė aptepta šafraniniu sviestu
4 valgytojams:
Marinatui:
Užkeptai bagetei:
Salotoms:
Gaminimas
Visus marinatui skirtus ingredientus tiesiog sumaišykite ir palaikykite jame vištieną bent 4 val., o galima ir visą naktį.
Sumaišyti kambario temperatūros (t. y. gerokai minkšto) sviestą, labai smulkiai pjaustytas petražoles, smulkiai pjaustytą arba sutrintą česnaką ir 30 g kieto sūrio.
1 bagetę supjaustoma gan storomis, maždaug 2 pirštų storio riekėmis. Mišiniu aptepti bagetės riekeles iš abiejų pusių ir apskrudinti jas orkaitėje – po porą minučių abi puses 220-230 C laipsnių temperatūroje.
Iš ingredientų paruošiam užpila, supjaustom ar suplėšom salotos lapus, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus.
Jei kepdami krūtinėlę nepabijosit dūmų, galite ją dar kepdami aptepti šafraninio sviesto aptepu – bus LABAI LABAI skanu (tiesiog pamirkykite šaukšte vandens 1-2 šafrano „spygliukus“, leiskite pabrinkti ir sumaišykite su šaukštu lydyto sviestu).
Iškepame krūtinėlę grilyje ar ant keptuvės ir serviruojam su salotomis bei bagete.