Spausdinti

Kvapni ir minkštutė vištienos krūtinėlė aptepta šafraniniu sviestu arba tiesiog „Šechrezada“ (garnyrui – bagetė, pakepta su česnakiniu-petražoliniu sviestu, ir smagiai traškios svogūnų laiškų ir „iceberg“ lapų salotos).

 

 

Kvapni ir minkštutė vištienos krūtinėlė aptepta šafraniniu sviestu

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

 4 valgytojams:

4 vištienos krūtinėlių (maždaug po 250 g kiekvienam)

Marinatui:

100 ml jogurtinės grietinės
50 ml aliejaus
70 g (maždaug pusė didesnio svogūno galvutės) sumalto arba per burokinę tarką sutarkuoto svogūno
1 šaukštelio druskos (6 g)
½ šaukštelio malto imbiero, kumino, juodųjų pipirų ir garam masala (indiškas prieskonis, yra visose prieskonių parduotuvėse)
nuo pusės apelsino nutarkuotos žievelės
2 skiltelių česnako
2 valg. šaukštai citrinų sulčių

Užkeptai bagetei:

1 bagetės
 80 g minkšto sviesto
saujos smulkintų petražolių
1 skiltelės smulkiai pjaustyto  česnako,
30 g kieto sūrio

Salotoms:

gūžės   „Iceberg“ salotų lapų
50 g svogūnų laiškų
100 g alyvuogių aliejaus
1 šaukšto medaus
1 nepilno  šaukštelio druskos
1 šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
pipirų 
citrinos sulčių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Visus marinatui skirtus ingredientus tiesiog sumaišykite ir palaikykite jame vištieną bent 4 val., o galima ir visą naktį.

2

Sumaišyti kambario temperatūros (t. y. gerokai minkšto) sviestą, labai smulkiai pjaustytas petražoles, smulkiai pjaustytą arba sutrintą česnaką ir 30 g kieto sūrio.

3

1 bagetę supjaustoma gan storomis, maždaug 2 pirštų storio riekėmis. Mišiniu aptepti bagetės riekeles iš abiejų pusių ir apskrudinti jas orkaitėje – po porą minučių abi puses 220-230 C laipsnių temperatūroje.

Reklama
41011
4

Iš ingredientų paruošiam užpila, supjaustom ar suplėšom salotos lapus, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus.

5

Jei kepdami krūtinėlę nepabijosit dūmų, galite ją dar kepdami aptepti šafraninio sviesto aptepu  – bus LABAI LABAI skanu (tiesiog pamirkykite šaukšte vandens  1-2  šafrano „spygliukus“, leiskite pabrinkti  ir sumaišykite su šaukštu lydyto sviestu).

6

Iškepame krūtinėlę grilyje ar ant keptuvės ir serviruojam su salotomis bei bagete.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą