Čia reikės geriausia kokio tvirto puodo ar keptuvės su geru dangčiu, nes visos daržovės išsitroškina savo garuose be papildomo skysčio, tik su trupučiu aliejaus. Taigi viename puode daržoves paruošti, o keptuvėje iškepti lašišą – labai greita, sveika ir spalvota vakarienė.Tinka pirmadieniams po smagių savaitgalių.
Lašiša su morkom, porais, špinatais ir džiovintais pomidorais
Reikės:
Gaminimas
Morkas nuskutame ir supjaustome ar sutarkuojame šiaudeliais, porus supjaustome žiedais.
Į puodą, kuriame ruošime daržoves, įpilame šaukštą aliejaus, sudedame ten morkas ir porus.
Daržoves troškiname ant nedidelės ugnies kokia 10 minučių uždengę dangčiu, retkarčiais pamaišydami.
Saulėje džiovintus pomidorus smulkiai supjaustome ir sudedame į puodą ir leidžiame viskam pasitroškinti keletą minučių.
Įdedame druskos, pipirų, džiovintų raudonėlių.
Nuplauname špinatus ir, nukratę nuo jų vandenį, sudedame į puodą ir uždengiame. Po minutės išjungiame viryklę ir paliekame dar pasitroškinti.
Lašišą pabarstome druska, pipirais, raudonėliu ir sudedame į įkaitintą keptuvę.
Kepame apie 8-10 min., pradėdami kepti nuo tos žuvies pusės, kuri yra su oda.
Į lėkštę dedame kalną daržovių, ant jų lašišos bei galima skiltelę citrinos.