Spausdinti

Tai dabar apie gerą žuvienę… Aišku, jūs galite išsivirti ir su bet kokia kita žuvimi, bet jei virsite iš laukinės lašišos Kuprės kaulų skirtumą iškart pajusite. www.laukineslasisa.lt šią lašišą pristato nemokamai visoje Lietuvoje, jums tereikia ją atšildyti (užtruks apie parą), iškaulinti ir kaulų jokių būdu neišmesti. Laukinių žuvų sultiniai yra sveikatos eliksyras! Tai kaulus, pelekus ir papilvę sumečiau į puodą su salierais, svogūnais, pankoliais ir lauro lapais. Virė tas sultinys ten lėtai kokias dvi valandas. Tada kai jau turite tą sultinį — tai tada jau galite šėlti ir virti žuvienę. Aš ją gaminau su tuo, ką turėjau. Moliūgas, šparagai, daug krapu ir daug laiškinių svogūnų, viena skiltelė česnako, ir vienas saliero lapkotis. Paskui jau pabaigoje sumečiau lašišos gabaliukus ir citrinos sulčių įspaudžiau. Kas nori įsideda grietinės ar grietinėlės. Svarbu – gerai išvirti moliūgą ir nepervirti smidrų. Daugiau kaip ir viskas aišku.

 

 

 

 

Laukinės lašišos sriuba

0
komentarai
2
Porcijos
8 asm.

Sultiniui:

1 laukinės Kuprės kaulai ir atraižos nuo file
1 pankolio
1 morkos
2 svogūnų
2 lauro lapų
2 saliero lapkočių

Sriubai:

1/2 sviestinio moliūgo
50g sviesto
1 šaukštas aliejaus
laiškinių svogūnų
2 skiltelių česnako
1 saliero lapkočio
Smidrų pundelio
500 g lengvai pasūdytos lašišos Kuprės
1 citrinos
dosnaus pundelio krapų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sultiniui: sudedam žuvies kaulus (pelekus ir visokias atraiželes taip pat) į puodą – užpilame šaltu vandeniu, sudedame daržoves – svogūną per puse, morkas, saliero lapkotį papjaustom, pankolį į keletą dalių padalinam, viską verdam ant nedidelės ugnies mažiausiai 2 valandas, karts nuo karto nugriebdami putas.

2

Nukošiam išvirusį sultinį – pasiliekam kaulus, o suvirusias daržoves išmetam.

3

Supjaustome laiškinius svogūnus, česnaką, saliero lapkotį smulkiai. Moliūgą nulupam ir supjaustom nedideliais kvadratėliais. Keptuvėje ištirpinam sviestą su aliejum ir sudėję supjaustytus svogūnus, česnaką ir saliero lapkotį labai švelniai pakepinam.

Reklama
41011
4

Dedam viską į puodą – užpilam sultiniu ir suberiam moliūgą. Verdame apie 15 min. kol moliūgas suminkštės.

5

Sultinį pasūdom. Kai moliūgas minkštas, jau sriubos pabaigtuvės: supjaustom lašišą nedideliais gabaliukais, pasmulkinam smidrus, susipjaustom krapus. Viską sudedam į sriubą ir paverdam ne ilgiau nei 3 minutes!

6

Ir pabaigai – juodi pipirai ir citrinos sultys! Tobulas dalykas! Galit ir truputi grietinès ar grietinėlės, bet man nieko nesinorėjo… Nuostabi žuvis. Kai produktas kokybiškas, tai jis kalba už save.

Ingredientai
Patarimas

Beje, ši žuvienė kitą dieną dar skanesnė. O iš www.laukinelasisa.lt pirkta lašiša nei kiek neprimena tos iš parduotuvės. Visų pirma ji ne tokia, riebi, kvepia saldžiai, yra tokia plonesnė, liesesnė ir beveik saldi savo skoniu. Esu labai nustebinta jos kokybės. Noriu dabar tokią sriubą valgyti kasdien!

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Pabandysiu! Ar isvirus sultini, zuvies kaulu i sriuba nebedeti? Tai yra, sultini nupilti, o kaulus su sultinyje nuvirusiom darzovem ismesti lauk?

Rašyti komentarą