Įvairių rūšių plokščiaduonė yra puiki alternatyva sumuštinių duonai. Šis derinys su obuoliais ir salierais – gaivus ir šventiškas. Puikiausiai tiks pirmosioms (ir antrosioms) iškyloms ant gaivios žalios žolės.
Lavašo suktinis su vištiena
Reikės:
Gaminimas
Paukštieną supjaustome juostelėmis. Nulupame obuolius, išimame sėklas. Obuolius ir salierus stambiai sutarkuojame ir pašlakstome citrinos sultimis, kad neparuduotų. Jei išsiskyrė sulčių, jas nupilame, o masę sumaišome su majonezu ir garstyčiomis.
Ištiesiame lavašą ir tolygiai aptepame obuolių mase.
Išdėliojame paukštienos gabaliukus, suklojame salotų lapus (jei jie dideli – truputį pasmulkiname suplėšydami).
Susukame lavašą kaip vyniotinį, apsukame folija ir kišame į šaldytuvą 15 minučių, kad sutvirtėtų. Patiekiame supjaustę įstrižomis riekelėmis.
labai patiko, ne kartą išbandėme jau. tradiciniai lavašai jau buvo pabodę.