Itin skani žalia lazanija su keptomis cukinijomis ir baklažanais. Bešamelis papildytas špinatais ir bazilikais, sluoksniuose lydosi varškės sūrelis ir mocarela – abejingų šiai lazanijai be mėsos tikrai nebus.
Šią vegetarišką lazaniją ruošiau su padažu „Tikras italas“ – taip lengviausia sutrumpinti kelią. Šiame padaže pomidorų labai daug, trintų ir gabaliukais, o jiems akompanuoja raudonėliai, bazilikai, rozmarinai, alyvuogių aliejus ir saulėje džiovintų pomidorų gabaliukai. Idealus gardinti italų virtuvės patiekalus – lazanijai, cacciatore, ratatouille.
Lazanija su cukinijomis, baklažanais ir mocarela
Žaliam bešameliui:
Lazanijai:
Gaminimas
Nuplautus baklažanus ir cukinijas supjaustome mandolina ar peiliu vienodo storio riekelėmis arba išilgai. Pasiruošiame tris keturias kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi. Padalijame daržoves į kepimo skardas, pabarstome druska, pipirais, rozmarinais ir apšlakstome aliejumi, viską rankomis sumaišome, kad tolygiai pasidengtų prieskoniais ir aliejumi. Kepame apie 30 minučių 180 °C orkaitėje.
Gaminame bešamelio padažą: puode išlydome sviestą. Sviestui ištirpus dedame miltus. Po truputėlį supilame visą pieną, sudedame atitirpusius špinatus, pagardiname druska, pipirais. Vis maišome, kol padažas sutirštės (padidiname kaitrą). Smulkiai supjaustome saujelę baziliko. Įtarkuojame muskato riešuto, suberiame tarkuotą sūrį, smulkintą baziliką, išmaišome.
Į kepimo indą dedame 3–4 šaukštus pomidorų padažo „Tikras italas“, didelį samtį bešamelio, sumaišome. Klojame tris lazanijos lakštus, juos paspaudžiame. Toliau sluoksniuojame keptas cukinijas ir baklažanus, šaukšteliu dedame tepamojo varškės sūrelio, mocarelos, kelias saujas špinatų lapelių, kelis bazilikų lapelius ir užpilame samčiu bešamelio. Vėl dedame tris lazanijos lakštus ir kartojame, kol viską susluoksniuojame. Pabaigoje pabarstome tarkuotu sūriu, špinatų lapais ir kur ne kur uždedame kelis šaukštus pomidorų padažo.
Kepame 180 °C orkaitėje apie 45–50 minučių.
Beje, su šiuo padažu kažkada ruošiau ir mėsišką lazaniją, kurios receptą galite rasti čia: https://www.beatosvirtuve.lt/receptai/greita-lazanija-su-padazu-tikras-italas/.
Padažo „Tikras italas” neturite, galite naudoti trintus konservuotus pomidorus. Šiek tiek patroškinkite juos su alyvuogių aliejumi, pagardinkite įvairiomis žolelėmis, druska ir pipirais.
O kodėl būtent šaldyti špinatai? Ar labaiskirsi skonis nuo šviežių?
Išėjo labai skani lazanija, ačiū už receptą 🙂
Sveiki, o gyvenantiems ne Lietuvoje ka naudoti vietoj Beatos padazo?