Šis patiekalas – tai lazanijos pasimatymas su varškės apkepu. Nors yra makaronų lakštų, tarp jų suguldyti moliūgų ir varškės sluoksniai puikiai draugauja! Bet man didžiausias atradimas šiame patiekale bešamelio padažas su… DVARO kastiniu!
Pirmą kartą pabandžiau ir likau nustebusi, kiek daug gero turtingo skonio lazanijai suteikia kastinys.
Ši lazanija švelni ir jauki – pamatysit, kaip patiks net vaikams. Puikiai tiks, kai pabos valgyti mėsiškus patiekalus, tad būtinai įsitraukite į bemėsio pirmadienio meniu.
Lazanija su varške, moliūgais ir kastiniu
Reikės:
Bešameliui:
Gaminimas
Moliūgą supjaustome stambiais gabalais (galima nelupti) ir išdėliojame skardoje. Apibarstome prieskoniais, druska ir pipirais. Ant kiekvieno uždedame po gabalėlį DVARO sviesto ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
Iškeptą moliūgą nuimame nuo žievės ir patriname šakute.
Ruošiame bešamelį: puode ištirpiname sviestą, dedame miltus ir kelias minutes pakepiname. Pamažu vis maišydami šluotele pilame DVARO pieną ir toliau maišydami kaitiname, kol padažas sutirštėja. Tuomet įdedame tris gerus šaukštus DVARO kastinio ir gerai išmaišome, beriame žiupsnį muskato ir druskos.
Į kepimo indą dedame lazanijos lakštus, ant jų — kelis šaukštus bešamelio su kastiniu. Tuomet sluoksnį moliūgų tyrės, beriame DVARO varškę, saujelę tarkuoto sūrio ir vėl dengiame lazanijos lakštais ir kartojame. Priklausomai nuo kepimo indo, išeis du arba trys sluoksniai. Ant viršutinio lakštų sluoksnio dedame dar bešamelio, beriame sūrio ir uždedame kelis šalavijų lapelius.
Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Labai skanu. Tik patariu (pasiskaicius ivairiuose forumuose) suri naudoti stipresnio skonio, koki parmezanini. Ji maisiau su mozarella. Tobulas variantas.
Labai patiko receptas, tik as i varske idedu cesnako ir druskos, tai labai skaniai gaunasi