Ledai su aliejumi gal ir skamba keistai, bet užteks vieną kartą paragauti, kad įsitikintumėte, kaip puikiai glotnūs vaniliniai ledai dera su sodriu, tamsiai žaliu moliūgų sėklų aliejumi. Šaltai spaustas moliūgų sėklų aliejus desertams suteikia paslaptingo, gilaus riešutinio skonio ir pagyvina bet kurį patiekalą – nuo salotų, kruopų iki žuvies ar mėsos valgių. Citrina suteikia gaivumo, skrudintos moliūgų sėklos – traškumo, o smagiausia, kad šiuos ledus pasigaminsite labai greitai.
Ledai su moliūgų sėklų aliejumi
Reikės:
Gaminimas
Moliūgų sėklas paskrudiname ir pasmulkiname peiliu. Vanilinius ledus išsukame maisto kombainu su 3 šaukštais „Obelių“ moliūgų sėklų aliejaus, druska, smulkintomis moliūgų sėklomis, kad gerai susimaišytų.
Įlašiname šlakelį citrinų sulčių skoniui pagyvinti. Sudedame į stiklinį indą ir pusvalandį ar valandą palaikome šaldymo kameroje. Prieš patiekdami papuošiame avietėmis, tarkuotomis citrinų žievelėmis ir dar pašlakstome moliūgų sėklų aliejumi.
Beata, o jei neturiu virtuvinio kombaino, kaip pasiekti rezultatą? 🙂
kokia idomi kombinacija!!! Noreciau paragaut! 🙂
https://enjoybypaula.com
Super ledai! Vakaro (ir manau vasaros) hitas. Draugė, kuri nevalgo pieno produktų, sakė, kad bus labai geras būdas paįvairinti veganinius ledus (!?), nes jie nelabai skanūs 🙂 tikrai labai labai skanu:)