Tamsiai žali, beveik juodi lęšiai, man labai labai patinka. Oi, skanumų su jais galima padaryti, jei valgyčiau mėsą, tai dar būčiau kokios chorizo dešros į šį troškinuką mestelėjus, bet dabar nemestelėjau ir vis tiek labai skanu, ir gerai išeina. Ant viršaus pakrapijau dar ožkos minkšto sūrio. Bet čia jau nebūtina, jei nepatinka.
Oi, ir tiesa, šiandien blog‘ui lygiai dveji metai. Aš prisimenu, kaip sutikinėdama 2008-uosius užsirašiau – pradėti blog‘ą. Nes iki tol tik galvojau ir kitų skaičiau. Šiais metais noriu blog‘ą pagerinti: pamandrinti, iškalti dailylentėmis, sutvarkyti archyvą, įrengti pokalbių kambarį ir kokią vonią, gal dar kokį terapijų ir pasilepinimų kambarį, žodžiu, esu numačius remontą. Žinoma, aš apie tą remontą užsimenu jau ne pirmą kartą, bet nieko nepadarau, cha cha cha cha… Bet prieš akis – visi metai, žiūrėk, ir sutaupysiu remontui ir naujiems tapetams… Geros snieguotos dienos visiem!
Lęšių ir daržovių troškinys.
Reikės:
Gaminimas
Užpilame lęšius šaltu vandeniu, šalia įmetame svogūną, lauro lapų, pipiriukų, keletą skiltelių česnako, šakelę čiobrelio, šiek tiek druskos. Verdame apie 30-40 minučių.
Kol lęšiai verda, aliejuje pakepiname pjaustytą žiedeliais porą. Ten pat įmetame pjaustytas bulves ir morką, troškiname/kepiname.
Sudedame į keptuvę prieskonius: raudonėlį, čiobrelį, paprikos miltelius ir maltą kalendrą. Taip pat druską, pipirus ir smulkintas česnako skilteles.
Supilame skardinę smulkintų pomidorų savo sultyse, sudedame šparagines pupeles ir smulkiai pjaustytą obuolį. Leidžiame daržovėms pasitroškinti, suminkštėti. Jei trūksta, galima užpilti vandens, kad geriau troškintųsi.
Išvirtus lęšius nupilame ir išrankiojame visus prieskonius bei svogūnus (su pipirais sunkiausia, bet įmanoma).
Suverčiame virtus lęšius ant daržovių ir viską išmaišome. Štai ir viskas.
Galima pasiskaninti tarkuotu ožkos ar kitu sūriu.
Sveiki, skanus patiekalas, bet neteisingas receptukas. Pakepus darzoves tiek laiko, kiek parasyta, jos lieka zalios. Todel arba ju kepti nereikia – is karto troskinti, arba jas reiketu apvirti su lesiais, o atskirai pagaminti tik padaziuka..
Labai skanu! Vietoje pomidorų savo sultyse įdėjau savo naminio pomidorų padažo, bet vis tiek išėjo puikiai. Ačiū(:
labai gardus troskinys!