Spausdinti

Aš savo blynus kepiau vos salsvus ir ant jų neklojau nei hektaro uogienės, nei statinės grietinės – tik elegantiškas brūkštelėjimas ant karšto blyno su sviesto kampu, keletas citrinos sulčių lašų ir dosnesnis žiupsnelis cukraus. Mano blynas dainavo ir lėkštėje, ir burnoje, jis galėjo pasirodyti visu savo gražumu, minkštas, šiltas – paryškintas citrina ir pasaldintas cukrumi. Kokie bus jūsų blynai šiandien? Šis lietinių receptas tiks ir kitokiems – tiems, kur su varške, nutela, bananais ar hektaru uogienės… Bet jei niekada nebandėt klasikinio elementaraus citrina-cukrus dueto, pabandykite, tada pasikalbėsim.

Šį receptą dar galėčiau pavadinti du kart du, nes visko beveik po du. Jei ne po du, tai du, padauginti iš dviejų… Išeiti turėtų užtektinai blynų 2 lašininiams arba 4 kanapiniams…

 

 

Lietinis Blynas Blynauskas

0
komentarai
34
Reklama
41010
Porcijos
10 asm.

Reikės:

2 kiaušiniai
2 nubraukti šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus
4 šaukštai pieno
200 g persijotų (pageidautina) miltų
400 ml šalto vandens
žiupsnelis druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Šiuos visus ingredientus sumaišom.

2

Tada pilam persijotus miltus ir sumaišom tirštą tirštą tešlą.

3

Dabar jau pilam 400 ml šalto vandens (pradžioje gal pilkite 320 ar 350 ml, nes skirtingi miltai skirtingai imlūs drėgmei, o dar geriau blynų tešlai leisti pastovėti pusvalandį, kad miltai gerai išbrinktų, tuomet tešla tirštesnė ir galima daugiau vandens įpilti).

Reklama
41011
4

Pamaišom pamaišom, pasidarom tinkamo tirštumo, bet ne per skystus. Ir viskas – kepam.

Ingredientai
Patarimas

Keptuvė turi būt geresnio būdo ir netraukti blynų prie savęs. Aš keptuvę tiesiog patepu aliejum, t. y., popieriniu rankšluosčiu, kuris sudrėkintas aliejumi.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Aš taip pat išmėginsiu šį paprastutį patiekalą 🙂 ir būtinai paršysiu kaip sekėsi 🙂

  2. Iskepus pirmajam lietiniui net susukau: „O, Dieve, pavyko!”.:))
    Kiek esu kepus, gaudavosi ne lietinis, o kose arba dar kokia nesamone, net ir is pakelio :DDD Aciu,uz puiku recepta ir dar puikesnes instrukcijas! Dabar nebereikes dairytis i blyneliu pusfabrikacius,kur nezinia, kas imaisyta, ar laukti keliones i koka blynine 🙂
    Pirma partija tiesiog paprastai: su cukrumi ir citrinos sultimis, o busima partija butina bus su vistiena… :))))

  3. Ačiū už nuostabų receptą! Niekada nebūčiau pagalvojus, kad pavyks lietinius iškept, man jie toks baubas atrodė… Ačiū, pavyko iš pirmo karto. Taip paprasta ir skanu, kad net nebesuprantu, kodėl taip nerimavau 🙂

  4. Visko dejau per pus maziau, pusrytelius gaminuosi. As su klausimu, ar tesla turi buti labai skysta? man tokia gavosi. O miltu ir tai idejau dvejais saukstais daugiau, nei reikia 😕

  5. Butu viskas gavesi, bet man vis nesiseka ju apverst.. 🙁 ar nereikia ju vartaliot? Iskart plysta man jie 🙂

  6. As jau senokai zinau sy receptuka 🙂 kai atlikinejau praktika VIREJOS-PADAVEJOS siauliuose,mane puikiai ismoke kepti lietinius blynelius su yvaireis ydarais 🙂 pirma karta galvojau kaip ymanoma iskepti tokius plonus lietinius ir kaip juos grazei apversi,moteris kuri mane moke daug gudrybiu padave plona specelei ploniems blyneliams skirta keptuvelia 🙂 ir kai as jau uzsimaisiau pati savarankiskai tinkama tesla ploniems lietiniams kepti mane mokinanti moteris pasake kad gausiu blynely apversti savo pacios rankomisir ypac greitai 🙂 buvo sokas,bet istikruju pabandziusi apversti vos apskrudusy blynely i kita puse su savo pirsciukais pasakiau kad ce nieko baisaus 🙂 nuo tada mano pirstai labai greitai priprato dideliam karsciui :)tiesiog reikia tikslei zinoti ir pamatyti kada blynelis yra jau pasruoses buti apverstas 😀 ir greitai veikti 🙂 anksciau bandydavau su mentelemis apversi bet nepavygdavo 😀 bet jai bandete apversti blynely su pirstai ir biskiuka nusvilote patariu greitai nudegusius pirsciukus deti prie ausies 🙂 labai padeda 🙂

  7. Manau sis lietinis labai butu skanus,jai i jy truputely perteptumete nuttela ir i vidu idetumete per puse perpjauta banana labai saldus ir svelnus skonis 🙂 butinai ivinioti i katik iskepta blyneli- patepti nuttela ir per puse perpjautu bananu 🙂 taip daug skaniaubent jau man 🙂 kol siltas 🙂 aisku ce kiekvienam pagal skoni 🙂

  8. Niekada nebuvo i galva mintis atejus, kad galima blynus ir su citrina valgyt 🙂 kitakart butinai bandysiu, dekui uz ideja 🙂

  9. Labai ačiū jums, Beata. Blynų tešla nuostabi :))) Neplyšta, nepridega, pasaka :)) Ačiū jums labai labai 🙂

  10. youhu!!! mano draugas man iškepė blynų, radau atverstą puslapį…, buvo tooooobuli ir dar procese blynas su išmetimu :))))

  11. Tobuli !!! Pats geriausias s lietinių receptas 🙂 Kiek išbandžius, tai šitas geriausiai atitikęs lūkesčius:) Ačiū 🙂

  12. Na ir aš pabandžiau šį išties nesudėtingą ir puikų receptą. Tik panašu, kad kaži kokių klaidų privėliau. Sudėjus miltus išėjo tokia tišta net ne masė, o tešlos šmotas, na lyg kokią duoną ar pyragą kepant. JAu tokia minkoma. Supyliau vandenį, tai labai ilgai taš šmotas tirpo. O ištirpus per skysta buvo. Viską gelbėjau dar vienu kiaušiniu, pienu ir papildoma miltų doze. Tada blynai tikrai skanūs buvo. Bet kur padariau klaidą pradžioje? Ką ne taip įvėliau? Gal kas įžvelgia klaidą?

  13. Skanūs blynai, tik ir man kažkas nesigavo su tešlos maišymu 🙂 Kitą kartą reikės bandyti iš karto įpilti truputį vandens, nes gavosi kaip ir Vladui gumulai, kurių niekaip negalėjau išmaišyti 🙂

  14. tokios nesamoningos blynu teslos dar nebuvau dariusi, blyneliai nesigavo, nors dariau lygiai kaip parasyta.

  15. Daug lietinių receptukų esu išbandžiusi, tačiau šie bus pas mane nr.1! Genialumas slypi paprastume.. Dėkui už receptuką… 😉

  16. Lietiniai tikrai gavosi fantastiski 🙂 Tik as i poros blyneliu viduri dejau puse pakelio varske sumaisyta su sauksteliu kondensuoto pieno ir 10-15mg grietineles , varske gavosi svaiginancio skonio o blynelis sudare puikia kompozicija 🙂 Lbj saunus receptas. Dekui tau Beata 🙂

  17. Na, su tešla ir jos gumuliukais man irgi teko pavargti, nors dariau viską idealiai pagal nurodymus 🙂 Teko į darbą pasijungti plakiklį, o galiausiai blenderį. Bet tešla pavyko puiki. Kai iškepiau pirmą blyną, tiesiog uždainavau jį paragavusi!!!! Fantastika! Ir kepa puikiai, nesvyla, gražu žiūrėti. Apverčiau pirštais 🙂 Neplyšta. Viskas nuostabu. Purūs, skanūs, tobuli 🙂 Išbandžiau negirdėtą dalyką su citrina ir cukrum – tikrai nerealu 🙂 Ačiū labai!!!!

  18. nesamone.. tikrai geras receptas, kaskart gaminu butent taip, bet vandens dar nei kart nesu tieeeeek daug ipylus..

  19. Beata, laba diena! Kiek blynų maždaug išeina ruošiant tešlą pagal receptą? Ir kokio skersmens keptuvę naudoji?

  20. Pirmą kartą kepiau lietinius ir man pavyko! Visada atrodė, kad tai taip sunku, bet baimė nugalėta :)))) tiesa, man reikėjo mažiau vandens ir tešla gavosi su gumuliukais, tad teko ja perpilti per sietelį, o vėliau viskas gavosi puikiai 🙂 ačiū, Beata!

Rašyti komentarą