Dailūs kąsneliai iš įprasto produktų derinio šventėms, tik patiekti netikėta forma. Burokėlių pašteto saldumą pastiprina pikantiškas figų džemas, o duonoje esančių sėklų ir grūdų traškumui antrina smulkutės figų sėklytės. Jei burokėlius pasiruošite namuose, tai darbe ar svečiuose užkandžius galėsite „sukonstruoti“ per kelias minutes.
Lietuviškas sumuštinis su burokėlių paštetu, silke, figų džemu ir krapais
Reikės:
Burokėlių paštetui:
Gaminimas
Ruošiame sumuštinius: virtus burokėlius pasmulkiname, sudedame į aukštą indą ir sutriname maisto trintuvu. Supilame likusius ingredientus, dar kartą viską išsukame ir paragaujame, ar netrūksta rūgštelės ar sūrumo.
Duonos riekeles padalijame į 6–8 dalis mažais trikampėliais. Silkę supjaustome plonomis juostelėmis. Krapus smulkiai sukapojame.
Ant duonos trikampėlio dedame šaukštelį burokėlių pašteto, tupdome silkės gabalėlį, šiek tiek figų džemo ir pabarstome krapais.
Beata, o kur dalyvauja figų džemas? Į burokėlių paštetą ar tepamas ant duonos?
Sveiki, kokiu džemu geriausia keisti figų džemą? Provincijoje figų džemo neradau.
O galima naudoti kita duona su saulegrazomis?
Beta,gl galit man atsiūst,receptą torto kurio nereik kept,ir gal žinot kur gaut maistinių dažų