Cukraus sirupui:
Limonadui:
Šaltai arbatai:
Gaminimas
Cukraus sirupo gaminimas:
Pirmiausia reikia išsivirti cukraus sirupą. Pilame stilinę cukraus ir stiklinę vandens (po 250 ml) į puodelį, užviriname, leidžiame paburbuliuoti, kad cukrus ištirptų.
Kai jau sirupo yra, tada jau viskas lengva, belieka tik maišyti, pilstyti ir spėti šaldytuvą darinėti, ir ledukus rakinėti.
Limonadas su bazilikais ir braškėmis (1 litrui)
Sultis išspaudžiame, sumaišome su sirupu, pilame burbuluoto vandens, dedame ledukus, plėšome baziliką, įmetame braškių.
Šalta arbata:
Arbatą užpilame verdančiu vandeniu (300 ml, t. y. didelis puodelis). Paliekame pagulėti ir gerai pritraukti, truputį atvėsti.
Užpilame viską vandeniu (apie 400 ml), pridedame ledo daug daug ir mėtų, jei turime, priplėšome…