Spausdinti

Capresse reiškia tai, kas pagaminta su šviežia mocarela, bazilikų lapeliais, alyvuogių aliejumi ir pomidorais. Vasarą tikrai valgysime tokias salotas. Siūlau paskanauti greičiausiai paruošiamų makaronų capresse stiliumi. Mano vaikai sykį tokių valgė pas mūsų bičiulius italus, tad jau kitą dieną namuose ir pati turėjau juos ruošti. Tikrai nuostabus derinys – gaivu, greita ir sotu.

Makaronai a’la Caprese arba Farfalle su pomidorais, mocarela ir bazilikais

0
komentarai
5
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

400 g makaronų (farfalle ar fusilli formos)
250 g vyšninių pomidorų
120–150 g mocarelos rutuliukų
100 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
2 česnako skiltelių
saujos šviežių bazilikų
druskos, pipirų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Užverdame puodą su pasūdytu vandeniu. Suberiame makaronus ir verdame pagal ant pakuotės pateiktas instrukcijas. Stebime, kad makaronai nepervirtų (tai labai svarbu, nes pervirti makaronai nei skanu, nei sveika).

2

Pomidoriukus perpjauname pusiau (jei neturite vyšninių, puikiai išsisuksite ir su slyviniais). Česnaką sutarkuojame arba susmulkiname spaudykle, smulkiai supjaustome bazilikus. Mocarelą suplėšome vidutinio dydžio gabaliukais.

3

Keptuvėje ant nedidelės ugnies įkaitiname 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, į jį suberiame smulkintus česnakus. Jiems sušilus ir paskleidus savo aromatą (pajusite jį maždaug po 2– 3 minučių), suberiame pjaustytus pomidorus ir juos vos vos pakepiname. Dabar išjungiame ugnį arba ją labai sumažiname – svarbu, kad pomidorai išlaikytų savo formą, nesutežtų.

Reklama
41011
4

Išvirusius makaronus nukošiame, bet apie pusę stiklinės nuoviro pasiliekame. Dabar makaronams laikas keliauti į keptuvę su pomidorais. Ten pat dedame smulkintą mocarelą ir bazilikus, viską pagardiname pipirais ir druska. Pamaišome – mocarela nuo karščio pradės lydytis. Jei atrodo, kad makaronai sausoki, įpilame kelis šaukštus likusio nuoviro ir išmaišome. Pabaigoje pabarstome tarkuotu kietuoju fermentiniu sūriu.

5

Traukite iš spintelės savo geriausią alyvuogių aliejų! Jau į lėkštes sukrautus makaronus palaistykite pačiu tyriausiu ir gardžiausiu, kvapiausiu alyvuogių aliejumi, kokio tik turite, – čia jo vieta.

Ingredientai
Patarimas

Šis patiekalas nustebins nauju skoniu, jei, prieš kepdami pomidorus, į keptuvę įdėsite kelias sūdytų ančiuvių filė aliejuje ir paskrudinsite porą šaukštų mažųjų kaparėlių. Taip pat čia puikiai tiks džiovintos ar šviežios aitriosios paprikos, tik jas pakepinkite su česnakais.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai labai gardu! Receptą minimaliai pakoregavau pagal tai ką turėjau namuose, vietoje bazilikų, pabaigoje pabarsčiau šviežių grąžgarsčių ir kartu su pomidoriukais pakepinau žalių alyvuogių (turėjau likutį, kurį būtinai reikėjo sunaudoti). Skonis gavosi superinis. Tiek aš. tiek draugas gailėjomės, kad daugiau nepasidarėm, hah. Paprasta, greita ir skanu!

  2. Lazanijoms gereusei tinka,pakepinti lašinukų spirgučei,galima ir svpgūno su česnaku damaišyt,sakykit kam tas baderis alyvuogių aliejus,vyšninei pomidorai,ir kita xemija, ir lazanijos ar pervirtos ar nedavirtos , miltai -miltais lieka

Rašyti komentarą