Makronai kefyro padaže? Netikėtas ir puikus atradimas. Kefyro rūgštelė sviesto ir sūrio padažui suteikia lengvumo, todėl pavalgę nesijausite apsunkę. O ryškios žalios daržovės yra tikrų tikriausias džiaugsmas akims ir gomuriui.
Makaronai su kefyro padažu ir smidrais
Reikės:
Gaminimas
Užverdame didelį puodą vandens ir dosniai pasūdome (vanduo turi būti tikrai sūrus). Suberiame makaronus, bet jų neperverdame. Likus apie 2 minutėms iki virimo pabaigos, į puodą beriame žirnelius ir pasmulkintus smidrus. Jei smidrai storesni, jiems gali prireikti šiek tiek daugiau laiko, svarbu, kad jie išliktų traškūs ir skaisčiai žalios spalvos.
Makaronams baigus virti, iš puodo pasemiame ir atsidedame apie 250 ml vandens – likusį nupilame.
Didelėje keptuvėje išlydome sviestą su alyvuogių aliejumi ir apkepiname smulkiais pusmėnuliais supjaustytą porą (naudojame baltą ir šviesiai žalią dalis), česnako skilteles, aitriųjų paprikų dribsnius ir vieną mėtos šakelę. Daržovėms suminkštėjus pagardiname druska, juodaisiais pipirais, išmaišome ir supilame kefyrą. Leidžiame užvirti.
Į keptuvę suverčiame puodo turinį. Tebelaikydami keptuvę ant silpnos kaitros, į ją dalimis beriame smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir energingai maišome, kad sūris lydytųsi tolygiai ir nesušoktų į vieną kamuolį. Jei reikia, įpilame šlakelį makaronų nuoviro, toliau maišome ir beriame sūrį, kol sunaudosime jį visą (viso vandens galbūt ir neprireiks). Galiausiai įspaudžiame šlakelį citrinų sulčių ir darkart išmaišome.
Prieš patiekdami, ant makaronų beriame smulkintų pistacijų, aitriųjų paprikų dribsnių ir kapotų šviežių mėtų lapelių.