Pavasariškai gaivūs ir skanūs makaronai. Klasikinis derinys. Mėtos, citrinos, krevetės ir smidrai puikiausiai dera. Makaronus galite pasirinkti kokius tik norite, o mums labai patinka ausytės orecchiete.
Makaronai su smidrais, krevetėmis, mėtomis ir citrinomis
Reikės:
Gaminimas
Smidrus supjaustome mažesniais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjauname pusiau. Mėtas susmulkiname. Krevetes atšildome.
Užkaičiame puodą su gerai pasūdytu vandeniu ir makaronus išverdame pagal ant pakuotės pateiktą instrukciją. Likus 2 minutėms iki virimo pabaigos į puodą su makaronais, sudedame smidrus. Paverdame ir nukošiame. Kol makaronai nuvarvės, į tą patį puodą įpilame alyvuogių aliejaus, suberiame krevetes, druską, pipirus ir kelias minutes pakepiname.
Makaronus ir smidrus suverčiame atgal į puodą, sumetame vyšninius pomidorus, smulkintas mėtas ir įspaudžiame citrinų sulčių. Sudedame graikišką jogurtą ir gerai išmaišome, kad visi makaronai pasidengtų padažu. Skanaujame karštus arba šaltus.
Šiandien vakarienei pasidarysiu 🙂 net neabejoju, kad labai bus skanu 😉
Dabar valgau – labai labai skanu! Niekada nebuciau pagalvojus kad smidrai tokie skanus!
Kas tas graikiškas jogurtas ir ar yra jo pirkti mūsų parduotuvėse?
Gaminau, skanu, aciu. Bet tas jogurtas pavirto I varske bemaisant su karstais makaronais. Ar taip turi buti ar buvo per karsta puode?
geras receptas. Pavasariškas ir nenuobodus. Ačiū, Beata.
nuo kada krevetes dedamos i vegetariskus patiekalus?
Kuo pakeisti graikišką jogurtą alergiškiems pienui ir jo produktams?
Skaiciau internete, kad sumaisius krevetes su citrina ir patekus misiniui i skrandi, susidaro arseno junginys( labai nuodinga) gali zmogus mirti. Si recepta paskaicius skaniai atrodo 🙂