Makaronai su pupelėmis nukelia į Italiją, Ligurijos regioną, iš kur ir kilęs sotus makaronų ir pupelių patiekalas. Tai soti ir jauki vakarienė arba pietūs, nes gi išsilydęs sūris suteikia tokį jaukumą ir gerumą. Pabandykite ir jūs. O netikėtumo makaronų ir pupelių deriniui suteikia išraiškingo aromato bei sodraus vaisių skonio kietasis sūris „Žalgiris”.
Makaronai su sūriu, pomidorais ir pupelėmis
Reikės:
Gaminimas
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais, sutrinkite česnakų skilteles. Supilkite aliejų į keptuvę, suberkite svogūnus ir česnakus, ir apkepkite 2-3 minutes.
Susmulkinkite pomidorus ir sudėkite juos į keptuvę, pakaitinkite 3-5 minutes. Suberkite pupeles ir troškinkite 3-5 minutes.
Išvirkite makaronus al dente (nepervirkite, kad liktų stangrūs), nukoškite, užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėkite į padažą. Suberkite kaparėlius. Užvirinkite.
Nukaiskite ir suberkite sutarkuotą sūrį. Išmaišykite, kad sūris ištirptų. Patiekite pabarstę smulkintais laiškiniais česnakais.
Dieviškas skonis, jau ne kartą gaminau, nes tapau priklausoma nuo tobulos skonių kombinacijos, beje, česnakai nerealiai tinka