Spausdinti

Šio recepto autorė – mano draugė Laura, itališkos virtuvės gerbėja. Taip makaronus ji ruošia savo šeimai. Jei patinka jos vyrui ir dviem judriems berniukams, kodėl turėtų nepatikti jums? Būtinai išmėginkite, ir nepamirškite mėtų.

Puikus kasdieninės vakarienės patiekalas per 15 minučių.

 

Makaronai su žirneliais

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
15 min.
Kepimo, virimo laikas
7 min.

Reikės:

400 g makaronų
60 g šaltai rūkytos šoninės
180 g šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių
100 ml grietinėlės
0,5 citrinos sulčių
50 g parmezano arba kitokio kietojo sūrio
saujelės mėtų lapelių
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais pradedame virti makaronus (juos verdame pasūdytame vandenyje ir į puodą beriame tik vandeniui užvirus).

2

Kubeliais supjaustome šoninę, susmulkiname mėtų lapelius ir sutarkuojame sūrį.

3

Keptuvėje paskrudiname šoninę. Jei išsiskyrė daug riebalų – juos nupilame. Į keptuvę su šonine suberiame žirnelius, pagardiname pipirais ir pakepame 2–3 minutes.
Supilame grietinėlę, suberiame smulkintas mėtas, išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Reklama
41011
4

Išvirtus makaronus greitai nukošiame ir suverčiame atgal į puodą, kuriame virė. Įspaudžiame citrinos sulčių, iš keptuvės supilame padažą, suberiame pusę sūrio ir išmaišome. Dedame į lėkštes ir dar pabarstome sūriu.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą