Makaronų apkepai yra supervalgis. Mane juos kepti išmokė vyras Tomas. Makaronų apkepus jis dažnai ruošdavo, kai susipažinę pradėjome susitikinėti Londone. Šis patiekalas puikiai tinka vaišinti draugus ar didesnę šeimyną – tai geras naminis maistas.
Makaronų ir moliūgų apkepas
Reikės:
Gaminimas
Šoninę supjaustome ir sudedame į įkaitintą keptuvę su sviestu. Pakepiname, kol apskrus. Suberiame miltus ir išmaišome. Tai bus bešamelio padažo variacija. O moliūgus galima pasiruošti iš anksto: nulupti, supjaustyti kubeliais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska, pipirais ir kepti orkaitėje (190°C apie 20-30 minučių, kol suminkštės, bet nepavirs į košę).
Supilame pieną, įtarkuojame muskato, įdedame lauro lapelį ir išjungiame kaitrą. Suberiame kietąjį sūrį ir išmaišome.
Smulkiname kitus ingredientus: varškės ir rūkytą sūrį supjaustome kubeliais, o fermentinį sutarkuojame burokine tarka. Į didelį dubenį suberiame virtus makaronus ir keptus moliūgus. Paskleidžiame sūrius ir užpilame pasiruoštu padažu. Viską išmaišome. Sudedame į dvi kepimo formas ir kepame 190 °C orkaitėje apie 30 minučių.
O kaip su moliūgais: smulkiai pjaustyti, tarkuoti? Kiek laiko kepti?
Receptas išbandytas, skonis patiko. Tik man per sausa…sekantį kartą vietoj pusės litro pieno, padažą daryčiau iš litro.
Norėjau pasiteirauti, ar galima tokį patiekalą užšaldyti kameroje ateičiai? Ar kas nors keistųsi gaminimo eigoje?
Sveiki kaika pasiulikit kad nebutu nsudojami pipirai nes tiek darzoviu apkepuose naudojete, tiek mesos patiekaluose.
Jūsų patiekalai visada labai koloringi, todėl nesveiki, daug produktų, ilgas gaminimas ir nieko gero. Kelis bandžiau ir niekam nerekomenduoju. Yra puikių moliūgų bulvių apkepų internete, paprasti greitį ir lb skanūs. Be jokių sūrių, jie tikrai čia nereikalingi, tik su šonine.