Spausdinti

Greita, soti ir džiuginanti vakarienė visai šeimai.

 

Makaronų ir pievagrybių apkepas

0
komentarai
8
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Reikės:

250 g makaronų
500 g pievagrybių
60 ml saldaus vyno ar bet kokio kito vyno
3 šaukštų sviesto
3 šaukštų miltų
350-400 ml daržovių ar grybų sultinio
50 g tarkuoto kietojo sūrio
100 g mocarelos
saujos petražolių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 svogūno
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pažiūrėkite ant pakuotės, kiek minučių patariama virti jūsų pasirinktus makaronus ir nuimti juos nuo ugnies dviem minutėmis anksčiau, nei parašyta. Makaronai tikrai turi būti al dente, t.y. apykiečiai, nepervirti, nes juos dar apkepsime, jie sugers skystį ir bus geros konsistencijos. Nukošiame, apšlakstome aliejumi, kad nesukibtų ir atidedame. Beje, visada verdame makaronus tik gerai sūdytame vandenyje ir erdviame puode.

2

Įkaitiname orkaitę iki 200C. Pasiruošiame kepimo indą (geriausia, manau, kepti keramikiniame ar stikliniame inde).

3

Pievagrybius supjaustome griežinėliais, svogūną – mažais kubeliais. Įkaitiname didelę keptuvę su aliejumi ir sudedame pievagrybius. Kepame kol paruduos, tada sumažiname ugnį, beriame svogūnus, druską, pipirus ir kepame kartu, kol skystis iš pievagrybių nugaruos.

Reklama
41011
4

Įpilame vyno (aš naudojau Marsalos). Jei neturite ir negalite rasti Marsalos vyno, tai galima įpilti 45 ml pusiau sauso raudono vyno ir vieną šaukštą acto. Viską pamaišome ir įdedame sviesto, palaukiame kol ištirps. Įdedame miltus ir gerai išmaišome, kad tolygiai pasidengtų grybai.

5

Palaipsniui, šaukštas po šaukšto, supilame sultinį, vis pamaišydami po kiekvieno šaukšto. Dar pakaitiname, patroškiname apie dvi minutes, kol padažas sutirštės. Nukeliame nuo ugnies.

6

Sudedame makaronus, supilame pievagrybių padažą, pabarstome pusę kiekio tarkuoto kietojo sūrio, įdedame pjaustytos ar suplėšytos mocarelos ir viską pamaišome, kad makaronai pasidengtu visu gėriu. Petražoles smulkiai supjaustome, kelis jų šaukštus beriame ant makaronų ir pamaišome.

7

Užberiame likusio kietojo sūrio ir jau šauname į orkaitę kad keptų apie 20 minučių, kol kraštai gražiai apskrus ir bus traškūs. Pabarstome likusiomis petražolėmis ir gardžiai valgome. Skanaus.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Laba diena,

    išbandžiau receptą – labai greita ir tikrai skanu, ačiū! Tik susidūriau su viena problema – viršutinis makaronų sluoksnis sudžiūvo, na jie tokie tikrai labai kieti tapo, kažin ką padariau netaip? Atrodo viską pagal receptą. Gal reikėjo uždengti kepant? Dėkoju 🙂

  2. Begalo skanus patiekalas. Neturėjau namie raudono vyno todėl panaudojau kombučia. Tikrai nenusivyliau. Gaminsiu dar ir dar 🙂
    Ačiū Beata.

Rašyti komentarą