Spausdinti

Gyvendama Anglijoje įpratau sekmadienį kepti tokį didesnį patiekalą, ir visi susėsdavome prie stalo bendrų pietų. Neseniai vieną sekmadienio rytą šaldytuve suradusi  smulkintos kalakutų petukų mėsos, pridėjau, ko radau, ir iškepiau nuostabų maltos mėsos kepsnį, dar vadinamą netikru zuikiu. Labai skanus karštas, o jei lieka, tai ir šaltas nepamainomas. Puikiai tiks ne tik savaitgalio pietų, bet ir Velykų stalui.

 

Mandras zuikis su džiovintais pomidorais

0
komentarai
9
Porcijos
6 asm.

Reikės:

900 g smulkintos kalakutų petukų mėsos
2 skiltelių česnako
1,5 šaukštelio smulkintų šviežių rozmarinų
2 didesnių obuolių
5-6 pievagrybių
8 saulėje džiovintų pomidorų
4 šaukštų avižinių dribsnių
1 – 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Česnaką supjaustome smulkiais gabaliukais, rozmarino šakeles sukapojame smulkiai.  Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame česnaką ir  lengvai ant mažos ugnies pakepiname, kad česnakas sušiltų ir paskleistų savo aromatą nuostabų. Suberiame rozmarinus, leidžiame viskam 2-3 minutes padraugauti, savo nuostabius aromatus išskleisti. Tada sudedame smulkintus pievagrybius ir šiek tiek pakepiname.

2

Įkaitiname orkaitę iki 180 C (viršus- apačia režimas).

3

Toliau viskas paprasta: obuolius sutarkuojame, saulėje džiovintus pomidorus pasmulkiname.  Dubenyje smulkintą kalakutų petukų mėsą sumaišome su visais ingredientais, įberiame druskos, pipirų, dedame į specialią pailgą apkepo formą arba formuojame zuikį rankomis.

Reklama
41011
4

Kepame apie valandą. Valgome su keptomis daržovėmis – paprikomis, cukinijomis, baklažanais, pašlakstytais alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu.

Ingredientai
Patarimas

Tikriausiai paklausite, kas per dalykas yra kalakutienos petukų mėsa. Tai toks tarpinis variantas tarp baltos krūtinėlių ir tamsesnės šlaunelių mėsos. Petukų mėsa šviesi, bet riebesnė nei krūtinėlių, tad patiks tiems, kuriems krūtinėlė per sausa.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Šį zuikį kepiau du kartus -pirmą kartą iš pirktinio Arvi petukų mėsos faršo. Antrą kartą pati susimaliau kalakutienos krūtinėlės file. Man asmeniškai skanesnis buvo antras variantas. Ne pirmą kartą nusvylu su pirktiniu faršu, ne išimtis ir ARVI (su juo pagamintas zuikis buvo lyg guminis). O zuikis pagal šį receptą iš pačios susimaltos mėsos buvo laaaabai skanus.
    tikrai dar gaminsiu.

  2. Nuotabus patiekalas! Labai ačiū už receptą
    Tik aš neturėjau kalakutienos, tai pati sumaliau vištienos šlaunelių mėsą,tai buvo tikrai gardu gražiai atrodo supjaustytas, skonis pasakiškas!

  3. Mano pirmasis zuikis ever! Ir…labai skanus. Maliau mesa pati ir vietoj svieziu pievagrybiu dejau koncervuotus. Labai gardu gavosi. Aciu uz puiku recepta!

Rašyti komentarą