Tiesa, jis kepa neilgai, todėl jei norite, kad viskas tirptų burnoje, obuolius apkepkite iš anksto, jei tiks ir traškūs obuoliai, tai dėkite juos kartu su paruošta manų koše su kiaušiniais, tik truputį ilgėliau keps. Aš dariau su apkeptais obuoliais.
Ir nenustebkite – tai tikrai ne klaida, manų kruopų čia reikia visa nedaug. Dabar tik vilnonių kojinių ir geros kompanijos, gali net snigti už lango ar vėjas pūsti, jums niekas nebaisu, o šio apkepo pavalgius galima ir į mišką malkų eiti parsinešti.
Manų kruopų ir obuolių apkepas
Reikės:
Gaminimas
Obuolius perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes, pabarstykite cinamonu, aplaistykite agavos sirupu arba pabarstykite cukrumi ir šaukite 15 min. į karštą orkaitę (200 °C).
300 ml pieno supilkite į puodelį ir suberkite manų kruopas (jei norite saldžiau, dar ir šaukštą cukraus įberkite bei žiupsnelį druskos balansui, įjunkite ugnį ir nuolat maišydami virkite. Išeis gana tiršta manų košė.
Kiaušinius lengvai išplakite su likusiu (200 ml) pienu.
Taigi, dabar dėkite manų košę ir maišykite su kiaušiniais ir pienu. Išeis gana skysta manų košė.
Traukite obuolius, kurie jau bus suminkštėję. Ant jų supilkite manų košę su kiaušiniais, pabarstykite viršų šauktu cukraus ir cinamonu, ir šaukite į 160 laipsnių orkaitę 30 min.
Mmm… obuoliai ir cinamonas, kas gali būti skaniau. Kepsiu būtinai. Ačiū Beatą. Džiaugiasi mano širdis tokius paprastus, bet ne prastus receptus suradus 🙂
manau, geras… toks.. paprastumu… aš tik taip ir gaminu, kai tikrai sau ir kai galva maždaug dirba.. //
visiškai nesigavo :/ nežinau ką padariau netaip, bet obuolys neištežo liko kieti o košė liko skysta :DD kažkoks nelaimės dėsnis suveikė 😀
Superinis dalykas:) paprastas,pakankamai greitai
gaminsiu dar ne karta.Su mazium (1,8m) „sulapojom iskarto”:)
Geras labai receptas tiktai kad man obuoliai virsuje buvo per mazai manu koses
Atrodo, ir virtuvėje ne naujokė, ir manų košę bei apkepus mėgstu ir dažnai gaminu, bet šis variantas – visiškas fiasko: apkepas gavosi patižęs, akivaizdžiai per skystas, manų skonio per mažai, obuolių (skonio) – per daug ir apskritai tarsi kažkokio „surišimo” viskam trūko…
Super! Mano nevalgioji dukra suvalge triguba porcija. Vartojau klevu sirupa, tai suteike pikantiska skoni. Viskas isejo puikiai. Tiesa, obuoliai buvo kietoki po 20 min kepimo, bet manau, tai priklauso nuo ju rusies. Aciu, Beata! Nuo siol lankysiuos Tavo skyrelyje daznai(:
O su kukurūzų kruopomis (polenta) irgi galimas tas reikalas? Mes alergiški kviečiams…
gaminau gavosi puikiai, ir net cukraus nedejau (i manus visad pora ziupsniu druskos dedu), man labai patiko tokia kitoke manu kose 🙂 beata dar tik savaite gaminu pagal jusu receptus, bet nujauciu, ilgai laukt nereiks kol bus isbandyti visi.
Kas dar del sio apkepo, tai man jis labai skanus, ir tas cinamonas, taip skaniai virsuje sukepa. Ir taip paprasta pagaminti, ir produktus, tokie kurie visada yra virtuveje. Aciu uz recepta, be galo skanus.
Labai skanu buvo:) ką tik su šeima pavakarieniavom, tiek vyras, tiek dukrytė įvertino labai teigiamai. Tik mums trims buvo mažoka:)
Dėkui už receptuką:)
Keletas patobulinimų tiems, kurie sako, kad nesigavo:
1) Obuolius galima pjaustyti skiltelėmis – geriau apskrus ir prisigers cinamono;
2) Kiaušinių baltymus išplakite atskirai ir įmaišykite paskutinius – apkepas tada iškils ir bus puresnis. Kiaušiniai, beje, gali būti ir trys, o priedo galima įdėti nedidelį šaukštą miltų.
3) Pirmas 10 apkepo kepimo minučių palikite 200c, dėl to lengviau pasidengs pluta. O toliau 160c dar kokias 30 minučių.
Tiesiog manų košė su cinamonu. 🙂
Šiandien iškepiau vakarienę sau ir sūneliui – laaaaabbbbaaaaiii skanu 🙂 tikrai įdomiau už įprastą manų košę, o ir variacijų galima prigalvoti, kitąkart būtinai darysiu su kriaušėmis ar razinomis 🙂 ačiū už puikų receptą.
Sveika, apkepas gavosi puikiai, laukiau kol iškeps ir kada galėsiu paragauti…nusivilti neteko 😀 niamy niamy- dukros įvertinimas buvo toks 🙂 Ačiū už nuostabų recepčiuką ir rodome laikiuką.