Man labai patinka marinuotos daržovės, ta maloni rūgštelė ir jų traškumas.. O čia kaip tik viskas po vienu stogu. Obuolinė acto rūgštis švelni ir maloni, kaip ir saldūs burokėliai bei traškūs žiediniai kopūstai. Tiks prie įvairios mėsos ir silkės ar sumuštinių.
Ir dar trumpai apie obuolių actą. „Obelių“ Obuolių actas gaminamas rauginant natūralias obuolių sultis acto rūgšties bakterijomis. Šis actas malonaus kvapas ir švelnesnio skonio, jei lyginsime su įprastu spirito actu, todėl jis puikiai tinka marinavimui ir naudojamas net konditerijoje, pavyzdžiui, kepant morengus.
Marinuoti burokėliai su žiediniais kopūstais

Reikės:
Marinatui:
Gaminimas
Taigi šviežius burokėlius nulupame ir supjaustome šiaudeliais ar skiltelėmis. Žiedinius kopūstus supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
Verdame marinatą: į puodą supilame vandenį, „Obelių“ Obuolių actą, druską, cukrų bei prieskonius. Verdame, kol pradės šiek tiek burbuliuoti ir ištirps cukrus su druska.
Supjaustytas daržoves su krapais sluoksniuojame į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius ir užpilame karštu marinatu. Uždarome švariais dangteliais ir laikome vėsioje vietoje.
Sveiki, čia nevirti burokėliai?
Ar galima gaminti tik su burokeliais? Kaip šaltai laikyti? Po kiek laiko jau galiu ragauti? Ačiū