Spausdinti

Šį patiekalą lengvai pasigamins net neįgudę grilio naudotojai. Juostelėmis supjaustyta šoninė greitai iškepa, o „Santa Maria“ universalus marinatas „All Round“ suteikia smagaus rudumo. Neperdedame – skanu be galo. O jei dar pasigaminsite mūsų siūlomų kopūstų salotų, nugalėsite visuose grilio čempionatuose.

Marinuotos šoninės juostelės su gaiviomis kopūstų salotomis

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

700 g stambesnėmis riekėmis supjaustytos kiaulienos šoninės
1 pakuotės „Santa Maria“ universalaus marinato „All Round“

Kopūstų salotoms:

šviežio kopūsto galvos
2 žaliųjų citrinų
2 šaukštų aliejaus
1 šaukšto garstyčių
saujos sūdytų kepintų žemės riešutų
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Šoninės juosteles dedame į dubenį, užpilame „Santa Maria“ marinatu „All Round“ ir gerai pamasažuojame, kad pasidengtų visa mėsa. Tai universalus marinatas. Jo sudėtyje esančios obuolių sultys, svogūnai, imbierai, aitriosios paprikos ir paprikos, juodieji pipirai, kalendros, česnakai, kuminai bei raudonėliai puikiausiai pamarinuos ir mėsą, ir žuvį, ir daržoves.

2

Paliekame mėsą pusvalandžiui. Kol grilis kaista, pasiruošiame gaivių salotų. Padažui žaliųjų citrinų sultis sumaišome su garstyčiomis, aliejumi, dosniu žiupsniu druskos ir pipirais. Kopūstą sutarkuojame burokine tarka ar smulkiai supjaustome. Supilame padažą, suberiame pasmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišome.

3

Šoninę iškepame ant grotelių virš įkaitusių žarijų – gabalėliai keps neilgai, tai budėkite šalia. Labai svarbu šoninės gabalėlius vartyti ir prižiūrėti kaitrą, kad mėsa nesudegtų ir neišdžiūtų.

Reklama
41011
Ingredientai
Patarimas

„Santa Maria“ skystieji bei sausieji marinatai yra skirti greitai marinuoti – užtenka valandos, ir jau galima kepti.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą