Meksikietiška pupelių sriuba su tortilijomis
Reikės:
Gaminimas
Užkaičiame puodą vandens ir išverdame pupeles. Jau išvirusias kartu su vandeniu pilame į trintuvą arba sutriname maisto smulkintuvu puode, kur jos virė.
Svogūną ir česnaką susmulkiname peiliu. Juos ant sviesto pakepame kitame puode. Kai jau paskleidžia aromatą ir truputį pageltonuoja, supilame skystį su pupelėmis ir paliekame virti ant nedidelės ugnies.
Kol viskas verda, supjaustome tortilijų blynus juostelėmis, įpilame nemažai aliejaus į keptuvę ir pamerkiame išilgai. Kai vienos iškepa, jas išklojame ant sausos servetėlės, kad nuvarvėtų riebalų perteklius, ir dedame kepti kitas.
Į sriubą metame džiovinto čili pipiro, rūkyto jalapeno pipiro ir prieskoninės žolės, jei turime. Epazote žolė plačiai naudojama Meksikoje, ypač, – kartu su pupelėmis.
Dedame į lėkštę plėšyto sūrio, keptų tortilijų juostelių, užpilame sriuba, įdedame šaukštą grietinės. Skanaus!
Gal galima kažkuo pakeisti tortilijas? Skrebučiais arba tortilijų traškučiais, ar praras šarmo sriuba?
Labai patiko 🙂 Tai visiskai kitokia sriuba, nei esu pratus 🙂 Labai skanios pakepintos tortilijos, tad pritruko 😀 Super! Gaminsim dar!