Taigi, greitai įdedu pipirus/paprikas įdarytus, nes dabar to gėrio visur pilna ir reikia naudotis. Tiesą sakant, mane manija apėmusi juos pirkti, tai vis stovi šaldytuve, ketinu padaryti peperonatą… Tokis paprastas dalykas – tiesiog troškinti pipirai su svogūnais ir prieskoniais…Kaip bebūtų keista, aš nemėgau tų paprikų, kai buvau vaikas… Beje, nemėgau ir silkės bei grybų… Skandalas, visa laimė, kad šita vaikystės silpnaprotystė baigėsi, nes neįsivaizduoju savo gyvenimo be silkės. O kas įsivaizduoja? Bet šiaip silkei dabar ne sezonas, bet jau greitai ateis ir jos laikas…
Turbūt visi darote ką nors panašaus: pipirai plius mėsa. Aš kartais darau paprastai, kartais padarau bolognese tipo padažą – sumaišau su virtais ryžiais ir tada į pipirus, ir į orkaitę, dar lygiai taip pat sėkmingai įsidaro ir pomidorai, cukinijos ir baklažanai… Žodžiu, jokio mokslo… Kartais padarau tokius meksikietiškus. Beje, čia visai tinka, jei turite, kokį nors meksikietiškų prieskonių mišinį, kad ir kokį aštresnį, jei neturite atskirai prieskonių ar tingisi maišyti, imu ir tortilijų traškučius – irgi kad būtų stiprūs… Žinoma, jei turite jalapeno pipirų marinuotų, tai vajėzus, kaip skanu… Mes šituos mėgstame labai labai, nes, kaip žinia, visi valgome iš to paties puodo. Vaikams tie jalapenos – ne, tai juos ant viršaus dedame…
Meksikietiškai (a la) įdarytos paprikos

Reikės:
Gaminimas
Pipirus perpjauname per pusę. Aš pradedu pjauti nuo kotelio, pjaunu lygiai per kotelį, kad kiekviena puselė turėtų sau skirtą (man taip gražiau, bet skoniui tai visiškai įtakos neturi). Iš perpjautų pipirų atsargiai išimame sėklas ir baltą membraną, ant kurios jos auga. Lengviausia padaryti tai tiesiog ją lengvai nupjaunant peiliu.
Pasiruošiame įdarą. Svogūną supjaustome smulkiai, česnaką nulupame ir sutriname arba supjaustome smulkiai smulkiai.
Beveik visus tortilijos traškučius, išskyrus keletą, sutraiškome paprastai rankomis iki trupinių.
Į maltą mėsą dedame svogūnus, česnakus, prieskonius (kuminą, kalendrą, paprikų miltelius, druską, pipirus).
Jei dedate čili pipirą, jį supjaustykite užsidėję pirštines arba būkite atsargūs, per daug prie jų nesilieskite juos pjaustydami.
Taip pat į kiaulieną sudedame sutraiškytus traškučius ir kukurūzo burbuoles. Viską sumaišome rankomis.
Rankomis ar šaukšteliu kiekvieno pipiro pusę prikemšame mėsos įdaro, paliekame nedidelį mėsos kalnelį ant pipiro. Pipirus sudedame į kepimo skardą.
Pipirus 30 minučių dedame į 190 C orkaitę. Po pusvalandžio mėsa ir pipirai bus beveik iškepę.
Juos ištraukiame iš orkaitės, pabarstome kiekvieną pipirą ir jo įdarą likusiais tortilijų traškučių trupiniais, uždedame juostelę mozarelos sūrio su prieskoniais ir dar 15 minučių dedame į orkaitę. Jokio didelio mokslo, viskas labai paprasta.
receptas yra nelogiškas.
Labai skaniai išėjo. Pagardinau duonos skrebučiais 🙂
Labai skaniai išėjo. Pagardinau duonos skrebučiais 🙂
Gaminau ir ne karta, labai skanu, ir seimynai patiko, o Renatai siulyciau pirma pabandyti pagaminti, po to komentuoti.
Labai skanu, o svarbiausia vaikas valgė 🙂 ir gyrė.
norejau paklausti kas yra tas kuminas? 🙂
Dariau ir as snd si patiekala 🙂 buvo iskiles klausimas del kepimo skardos, tai pyliau ir aliejaus ir vandenuko ir kepe man apie valanda, valgem su bulviu kose, bet nusprendem, kad tiktu ir salotos 🙂 na bet kaip visada labai skanu, didelis aciu Beatai 🙂
Ruosiuos isbandyti receptukka sakykit, kaip del aliejaus skardoje kepant reikia deti ar ne ?
Ruosiuos isbandyti receptukka sakykit, kaip del aliejaus skardoje kepant reikia deti ar ne ?
Nuostabus patiekalas! Anksčiau jas įdarytas trokskindavau,bet taip žymiai skaniau ačiū už puikų receptą
Ar galima naudoti jautiena vietoj kiaulienos? Aciu
Ar galima naudoti jautiena vietoj kiaulienos? Aciu
Labai skaniai man visad gaunas! super receptas 🙂
Labai skaniai pavyko! Ačiū Beatai už labai paprasto ir skanaus recepto idėją:) Aš naudojau triušienos faršą, vietoj tortilijų dėjau džiūvėsėlių (tingėjau eit į parduotuvę:) ) ir viskas labai skaniai: ir kepimo laikas labai tikslus, ir temperatūra gera rekomenduota, ir prieskoniai labai geri atrinkti šiam patiekalui:) O visa kita šeimininkių fantazijos vaisius:)Sėkmės Beatai ir neišsenkančių kūrybiškų idėjų!