Kai pabos vaikystės kotletai, prisiminkite ši receptą – aromatingas padažas, prieskonių pilni kukuliai ir mėtomis gardintas kuskusas nukels trumpam į spalvingąjį Maroką.
Mėsos kukuliai aštriame pomidorų padaže
Ingredientai
Padažui
Kuskusui
Gaminimas
Ruošiame kukulius: dideliame dubenyje sumaišome visus kukulių ingredientus, prieskoninių žolelių lapelius smulkiai sukapojame ir įmaišome į mėsą. Suformuojame norimo dydžio kukulius ir juos apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio alyvuogių aliejaus. Nebūtina mėsą iki galo iškepti, svarbu, kad kukuliai gražiai apskrustų.
Apskrudusius kukulius atidedame trumpam į šalį. Imame tą pačią keptuvę (gink Dieve jos neplauname!) ir pradedame ruošti padažą. Jei trūksta, įpilame šiek tiek aliejaus ir apkepame smulkintą svogūną. Kai jis suminkštėja, suberiame smulkintas česnako skilteles, kelias minutes pakepę, beriame prieskonius ir viską išmaišę pašildome. Tuomet į keptuvę pilame konservuotus pomidorus, ant jų – paruoštą „Maggi“ sultinį (1 kubelį ištirpiname 500 ml verdančio vandens), viską gerai išmaišome, šaukštu pasmulkiname pomidorus, beriame druskos ir juodųjų pipirų ir paliekame lėtai burbuliuoti uždengtoje keptuvėje apie 15 minučių.
Šiam laikui praėjus, padažas turėtų būti šiek tiek nugaravęs – paragaujame. Jei padažas rūgštokas – dedame šaukštelį medaus ir viską gerai išmaišome. Sudedame kukulius į padažą ir sumažinę ugnį lėtai troškiname uždengtoje keptuvėje. Troškinimo trukmė priklausys nuo kukulių dydžio, bet tai truks apie 10-15 minučių.
Per tą laiką pasiruošiame kuskusą. 1 sultinio kubelį užpilame 500 ml verdančio vandens. Į dubenį beriame kuskuso kruopas, žiupsnį druskos, griežinėliais pjaustytą citriną ir viską užpilame dar karštu (beveik verdančiu) sultiniu. Pridengiame dubenį dangčiu ar lėkšte ir leidžiame kruopoms brinkti apie 5 minutes. Po to šakute gerai išpurename kuskusą, sudedame kapotus mėtų lapelius.
Į lėkštes dedame po šaukštą kuskusko, ant jo dosniai krauname pomidorų padažo, ant viršaus dėliojame kukulius. Galima patiekti su natūraliu jogurtu šalia, kad padėtų suvaldyti padažo ‘karštį’.
Kuskusas visada bus skanesnis jei kruopas brinkinsite ne vandenyje, o ekologiškame „Maggi“ sultinyje. Nebereikės papildomai pridėti nei druskos, nei aliejaus šlakelio.