Na mano šeima, tai pripratinka angliškos tradicijos, iš karto kelia maištą jei aš net savaitgalio keptą vištą pateikiu, bet mėsos padažo, taip vadinamo greivi, jo reikia jiems labai. Ir tikrai pasiruošti kad ir prieš dvi dienas verta ir teisinga. Nes padažo šventinėje vakarienėje turibūti daug, ir nors tikrai bus sulčių, iš kepamo paukščio, bet to nepakaks, taigi aš padažą ruošiu iš anksto. Ji iš esmės galima paruošti ir iš sparnelių, ar šiaip vištos kaulų, bet va kakliukai man patinka jie ne duag kainuoja juose yra daug tamsios mėsos, ir kaulų kurie skonio daug duoda.
Mėsos padažas – Gravy
Reikės:
Gaminimas
Iškepam kaakliukus su daržovėmis orkaitėje,o tada jau verdam kaip sultinį ilgai ir laimingai. Pabaigoje tai kas liko sutirštinam su miltais ar krakmolu.
Svogūnus morką, ir salierą supjaustyti stambiais gabalais. Kakliukus ir daržoves paskleisti ant skardos, pašlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais, įdėti šalia keletą lauro lapų ir kepti karštoje orkaiteje 200C, apie 50minučių, kad viskas gerai apskrustų.
Iškepusius kakliukus ir daržoves, dėti į didesnį puodą, ir supilti raudoną vyną ir leisti vynui nugaruoti per puse. Tada užpilti tiek vandens kad viską apsemtų, ir virti ant mažos ugnies pusantros valandos. Tada nukošti ir paragauti esamą sultinį, jo kol kas dar nesūdyti, jei jo liko labai daug, tai dar pavirti, nes turėtų būti jo apie puse litro. Dabar jau galite sultinį tokį paruoštą padėti į šaldytuvą ir laukti Kalėdų. Kai jau norėsite pabaigti padažą. 2 šaukštus minkšto sviesto suminkykite su 2 šaukštais miltų. Ir ta košelę maišydami sudėkite į karštą sultinį, maišykite ir jis sutirštės. Jei per tirštas įpilkite dar sultinio ar vandens jei per skystas dar įdėkite miltų ir sviesto košelės.
Išgelbėjai pam pažymi nes reikėjo šito dėl mėsos ar žuvies patiekalo. Thanks