Kai labai tingi eiti į parduotuvę, vertiesi su tuo, ką turi. Aš neseniai svečiavausi pas sesę ir šeštadienį dariau valgyt iš to, kas buvo, o buvo jautienos, šiek tiek daržovių, truputis vaisių ir indeliai su visokiom gėrybėm, kurios nuolat gyvena šaldytuve… Gaminau troškinį. Dabar tokį patį, tik su saliero šaknim, dariau su kiauliena, o rezultatas – nė kiek ne prastesnis… Smagumas šito viso dalyko yra vynuogės ir garstyčios, kurios puikiai puikiai dera… Ir viskas, pabaigoje galima dar sviesto šaukštą, bet nebūtina…
Kiaulienos troškinys su vynuogėm

Reikės:
Gaminimas
Svogūną pakepinam aliejuje, kad suminkštėtų.
Po to į keptuvę keliauja kiauliena, supjaustyta nedideliais gabalėliais, pipirai, druska, prieskoniai (aš naudoju šviežius, nes turiu vazonėlių, kur jie patys auga, bet jei nėra, tai tiks ir džiovinti).
Mėsai truputį apkepus, dedam garstyčias (4 kupini šaukšteliai dijono ir 1 grūdėtų, bet galima ir daugiau garstyčių dėti, reikia ragauti…)
Iš mėsos sulčių ir garstyčių pasidaro toks klampokas padažas, tada puodą statome ant mažiausios įmanomos ugnies, dedam šiaudeliais ar kaip kitaip pjaustytas morkas ir salierą, uždengiam dangtį ir paliekam puodą ramybėje bent pusvalandžiui. Tiek laiko turėtų pakakti, kad daržovės suminkštėtų. Jokio vandens ar dar kokio skysčio nereikia pilti, nes jo pakanka iš daržovių…
Po pusvalandžio mesti vynuoges ir dar palikti puodą dešimčiai ar penkiolikai minučių.
Skanu su bulvių koše, skanu ir be jos, skanu su pavirta cukinija, ar kitais žalumais (šparaginės pupelės, brokoliai)…
Manau, kad neblogesnis rezultatas būtų pakeitus vynuoges obuoliais…