Fantastiški tradiciniai mieliniai kūčiukai su aguonomis ir kanapių sėklomis, kurios labai smagiai traška valgant.
Mieliniai kūčiukai su kanapėmis
Reikės:
Gaminimas
Miltus sumaišome su aguonomis ir žiupsniu druskos.
Šiltą vandenį sumaišome su aliejumi ir cukrumi, kol šis ištirps. Į vandenį suberiame mieles ir darkart išmaišome.
Supilame šlapius ingredientus į miltus ir minkome, kol tešla taps tolygiai drėgna ir lygi. Tada į tešlą suberiame kanapes ir darkart gerai perminkome, kad tolygiai pasiskirstytų.
Tešlą uždengiame maistine plėvele ar ranšluosčiu ir paliekame šiltai pakilti, kol padvigubės (apie 1,5-2 valandas).
Pakilusią tešlą pjaustome nedideliais gabalėliais, juos rankomis suvyniojame į plonytes juosteles – supjaustę gausime kūčiukus.
Kūčiukus dėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos palikdami bent mažus tarpelius (kepdami kūčiukai išsipūs) ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių (priklausomai nuo kūčiukų dydžio).
Labai patinka Beatos laidos,stengiuosi jų nepraleisti
Ar dėjote lukštentas kanaoes, ar nelukštentas?
Beata.Jusu receptai nuostabus.As jusu gerbėja.Bandau gaminti jūsų receptus.