Sakoma, kad kokios čia Užgavėnės be mielinių blynų? Būtinas gi atributas. O šie mieliniai blynai atkeliavo iš Žemaitijos, kai filmavome laidą apie Žemaitiją, tai ir šiupinio ragavom, ir mielinių blynų.
Mieliniai Užgavėnių blynai
Reikės:
Gaminimas
Į šiltą pieną suberiame cukrų, druską, mieles. Gerai išmaišome ir tada pamažu įsukame miltus, įmušame kiaušinius. Išmaišyta tešla turi nebėgti iš šaukšto, turi būti tirštesnė.
Tešlą paliekame šiltoje vietoje kilti apie pusvalandį. Vėl išmaišome, ir sakoma, kad galima įpilti šaukštą alkoholio, kad neprisigertų blynai aliejumi labai.
Įkaitiname keptuvę ir šaukštą, kuriuo kabinsime tešlą, pamirkome vandenyje ar aliejuje. Dedame šaukštą ir apvererčiame blynus tik tuomet, kai apkepa viena pusė, paskui – kita (tankiai nevartome). Kepame ant vidutinės ugnies, nes per karštai kepamų blynų neiškeps vidus, o tik apskrus išorė.
Ar tikrai reikia apie 2kg miltų?!
Šie blynai Žemaitijoje, apie Jurbarką-Smalininkus vadinami kropeliais. kaip miela prisiminti ir pakartoti…