Spausdinti

Kokios Velykos be tobulo kekso? Šis keksas yra drėgnas, purus, ne per riebus, ne per saldus. Žaliųjų citrinų rūgštelė čia puikiai dera su aviečių saldumu, malti migdolai kvietinių miltų kepiniui suteikia gelmės. Sviestą puikiausiai pavaduoja „Obelių“ majonezas – dėl didelio aliejaus kiekio majoneze keksas ilgai išlieka minkštas ir drėgnas.
Jei jau į tešlą maišysite majonezo, nemanykite, kad jis gali būti bet koks. Majonezą rinkitės kuo natūralesnį, riebesnį ir su kokybišku augaliniu aliejumi. Mes šį keksą kepėme su „Obelių“ 72 % riebumo majonezu. Jis ne tik be konservantų, tirštiklių ar rūgštingumą reguliuojančių medžiagų – jo sudėtyje yra net 71 proc. rapsų aliejaus. Rasite jo IKI ir RIMI.

Migdolinis aviečių keksas su „Obelių“ majonezu

0
komentarai
0
Porcijos
10 asm.

Ingredientai

150 g 72 % riebumo „Obelių“ majonezo
200 g cukraus
3 kiaušinių
100 ml kefyro arba natūralaus jogurto
200 g kvietinių miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žaliosios citrinos smulkiai tarkuotos žievelės
100 g maltų migdolų
žiupsnelio druskos
150 g šaldytų arba šviežių aviečių

Glajui:

30 ml žaliųjų citrinų sulčių
100 g miltelinio cukraus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Orkaitę įkaitiname iki 180 oC. Pailgą kepimo formą išklojame kepimo popieriumi

2

Viename dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus, išskyrus cukrų: miltus, kepimo miltelius, migdolų miltus ir žiupsnelį druskos. Atidedame.

3

Kitame dubenyje elektriniu plakikliu kambario temperatūros kiaušinius plakame su „Obelių“ majonezu ir cukrumi, kol masė pabals ir taps puri. Tai truks apie 3–4 minutes. Į šį plakinį supilame kefyrą arba jogurtą ir įtarkuojame žaliosios citrinos žievelę. Trumpai paplakame, kol viskas susimaišys ir taps vientisa puria mase.

Reklama
41011
4

Per kelis kartus lengvai maišydami į kiaušinių ir majonezo masę suberiame sausus ingredientus. Pernelyg energingai nemaišome, reikia, kad keksas iškepęs būtų kuo puresnis. Paskutinis žingsnis – atsargiai į tešlą įmaišome neatšildytas šaldytas avietes, kad tolygiai pasiskirstytų, bet nenudažytų visos masės rožine spalva. Uogos turi išlaikyti formą ir skonį.

5

Kekso tešlą supilame į paruoštą kepimo formą ir kepame orkaitėje 50–55 minutes arba kol į kepinio vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištrauktas bus sausas, neapkibęs tešla.

6

Iškepusį keksą paliekame visiškai atvėsti. Pasigaminame citrininį glajų: maišome žaliųjų citrinų sultis ir miltelinį cukrų, kol neliks miltelinio cukraus gumulėlių. Ant kekso šaukštu užpilame glaisto, papuošiame uogomis, valgomosiomis gėlėmis arba saldainiais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą