Spausdinti

TOBULAS ir taškas. Jei jau kepsit kažką Velykoms, tai šitą receptą pasirinkę galit būt ramūs – laimingi prie stalo bus visi. Mėgstamiausias turbūt Lietuvos saldumynas – Kuršėnų vyniotinis. Klasikinis – nuostabus, bet visada galima kažką tokio naujo sugalvoti. Tai Velykoms jums turiu naujieną – migdolinis biskvitas ir uogos. Patikėkite, rezultatas KARALIŠKAS, o dar tos apskrudusios migdolų skiedrelės…. ir be to puikiai tinka tiem, kas netoleruoja glitimo. Man jis dėl skonio yra atradimas ir tobulybė.

Ir aišku svarbiausią vaidmenį atlieka VARŠKĖ. Nes kremas garduolis varškės – sutrinam ir permaišom su plakta grietinele, nepagailim beje citrinos sulčių ir druskos žiupsnelį įberiam. Aš, DVARO pieno produktų ambasadorė, patikinu jus, kad ši varškė tikrai yra išskirtinė. O ir grietinėlė visada išssiplaka ir sviestas DVARO skaniausias. O jei dar į kremą keletą uogelių įmesit… Žinokit, aš nesugalvoju šioms Velykoms geresnio deserto. Jei baiminatės, ar pavyks, tai sakau PAVYKS: nesinervinkit, net jei truputį suplyš per šoną – nieko baisaus. Tiesiog svarbu neperkepti – iškepa biskvitas greitai, tada išversti ant sviestinio popieriaus ir dar šiltą suvynioti greitai. Aš ir pati tikrai nesu didelė ekspertė vyniojimo, bet pavyko man labai gerai. Migdolų miltų dabar visur rasit tikrai, o jei ne- galiot ir su kvietiniais. PABANDYKITE, pamatysite kaip džiaugstės per šias Velykas.  

#reklama

Migdolinis Kuršėnų vyniotinis

10
komentarai
8
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Vyniotinio biskvitui:

5 kiaušinių
140 g cukraus
200 g migdolų miltų
40 g krakmolo
50 g lydyto Dvaro sviesto
100 g migdolų skiedrelių
druskos

Kremui:

400 g Dvaro 35 % grietinėlės
50-80 g cukraus miltelių
400 g Dvaro 9 % varškės
Citrinos žievelės ir sulčių
Žiupsnelio druskos
Po porą saujų šviežių aviečių, šilauogių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Kepame biskvitą:

1

Kiaušinius išplakame kartu su cukrumi iki purių šviesių putų. Silikonine mentele švelniai įmaišome migdolų miltus su krakmolu ir žiupsniu druskos. Supilame lydytą atvėsintą sviestą ir darkart atsargiai permaišę supilame tešlą į kepimo popieirumi ištiestą orkaitės skardą. Mentele švelniai paskirstome masę, kad būtų tolygaus storio ir visą paviršių pabarstome migdolų skiedrelėmis. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių – kol biskvitas taps dailiai auksinės spalvos (krašteliuose net kiek rusvesnis) ir jokiu būdu neperdžiūvęs.

2

Iškepusį biskvitą išverčiame ant kito kepimo popieriaus lapo ir kol šis dar šiltas, atsargiai nulupame kepimo popierių, ant kurio kepė. Paliekame trumpai atvėsti.

Gaminame kremą:

1

Elektriniu trintuvu sutriname Dvaro varškę su šlakeliu (apie 100 ml) Dvaro grietinėlės, žiupsneliu druskos, cukraus milteliais, smulkiai nutarkuota citrinos žievele ir pusės citrinos sultimis. Triname, kol varškė taps šiek tiek glotnesnė. Kitame dubenyje išplakame likusią greitinėlę iki purių putų. Grietinėlę mentele atsargiai įmaišome į varškės kremą ir paragaujame, ar netrūksta saldumo ar rūgštelės.

Sukame vyniotinį:

1

Varškės kremą tolygiu sluoksniu tepame ant šiek tiek pravėsusio migdolinio biskvito. Ant viršaus barstome uogas, jas ranka švelniai pasapudžiame, kad nenuriedėtų. Švelniai, bet užtikrintai susukame vyniotinį, prilaikydami kepimo popieriaus kraštą – jis mums padės susukti vieną ištisą volelį. Nenusimename, jei biskvitas vietomis sulūžęs – desertas vis tiek pavyks ir bus labai gražus ir skanus. Pabaigoje vyniotinį papuošiame lengvu cukraus miltelių sluoksniu.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Manau, kad sugundėt pabandyt, tik vienas klausimas: kokios rūšies krakmolas būtų tinkamiausias-bulvių, kukurūzų, tapijokos? Iš anksto dėkoju už atsakymą.

  2. Ar yra kažkas kas galėtų pakeisti tikrá lietuviškà varškę ten kur jos nėra? Philadelphia? Kepiniu varškė? Ar tokiu atveju reiktų mažinti grietinėlēs kiekį? Ačiū

  3. As keiciu ricotta arba jei yra kazkas kito panašaus, tai žiūriu, kad riebumas būtų daugmaž kaip varškės

  4. Aš kaip tik dabar kepiau su Philadelphia. Viskas gavosi, konsistencija gera, dėl skonio dar nežinau, rytoj galiu parašyti, kai paragausim

Rašyti komentarą