Pyragas, kurį kepiau vos tik atsirado šiemetinių obuolių, kokius tris kartus šią vasarą. Tas varškės ir obuolių derinys!.. Visada labai jaukus ir lietuviškas. O kokybiški DVARO pieno produktai: sviestas, varškė ir grietinė – visada mano šaldytuve. Beje, čia tiks tiems, kurie renkasi patiekalus be glitimo ir cukraus nėra daug. Trupiniai su migdolų miltais, o varškės masė – tik puikioji DVARO varškė ir grietinė, kiaušiniai, šiek tiek vanilės ir šaukštas krakmolo sutvirtinimui. Tik obuolius geriau iš anksto išsikepkite, nes jie nesuminkštėja tinkamai, jei kepami kartu su varške. Tinka ir obuoliai, ir slyvos, ir šilauogės grožiui. Jei norite, migdolų miltus keiskite įprastais kvietiniais, kiekiai išliks tokie patys.
Migdolinis varškės pyragas su obuoliais, slyvomis ir šilauogėmis
Reikės:
Trupiniams:
Varškės masei:
Gaminimas
Obuolius ir slyvas supjaustome skiltelėmis, dosniai pabarstome cinamonu, įdedame gabalėlį sviesto. Kepame karštoje orkaitėje, 180 C temperatūroje, apie 30 minučių.
Migdolų ir kukurūzų miltus, cukrų, žiupsnelį druskos ir DVARO sviestą pirštais trupiname iki stambių trupinių. Beriame beveik visus trupinius į kepimo indą, ištiestą popieriumi. Ir įdedame apie 10 minučių pakepti šalia obuolių.
Sumaišome dubenyje kiaušinius, grietinę, cukrų ir šaukštą krakmolo. Varškės masę pilame ant pakepusių trupinių, ant viršaus dedame apkepusius obuolius ir slyvas. Pabarstome likusiais trupiniais ir dar migdolų riekelėmis, jei norisi. Ir viskas! Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Kol pyragas karštas – būna labai minkštas ir trapus, vėliau sukietėja. Visi, kuriuos vaišinau – džiaugėsi, nes tikrai tobulas lietuviško karšto rudens skonis!