Ar ilgais žiemos vakarais nepasiilgstat uogienių virimo malonumo? Aš tikrai pasiilgstu, tad praėjusią savaitę nusprendžiau sunaudoti savo virtuvės spintelių turinį ir ką gi – gavosi neįtikėtinai skanus desertas, kurį taip ir norisi paslapčia vienam kabinti šaukštais. Kiekvieną kviečiu išbandyti – nepaliks abejingų.
Migdolų riešutais gardinta džiovintų abrikosų ir kriaušių uogienė
Reikės:
Gaminimas
Iš vakaro:
Atskiruose dubenėliuose užpilkite abrikosus bei migdolus vandeniu ir palikite išmirkti pernakt. Kitą dieną nupylę vandenį, išmirkusius abrikosus supjaustykite kubeliais, o migdolus susmulkinkite maisto kombainu (jei jo neturite, tai tiesiog peiliu).
Verdam uogienę:
Kriaušes nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Suberkite supjaustytus abrikosus ir kriaušes į didelį puodą ir išspaudę citrinų sulčių, užkaiskite. Dar įberkite žiupsnį druskos, nutarkuokite trečdalį muskato ir virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.
Tada jau imkitės cukraus. Aš, kaip žinia, virdama uogienes naudoju specialų „Dansukker“ cukrų uogienėms, ne išimtis ir žieminės uogienės. Šio cukraus galite naudoti mažiau, nesibaimindami, kad uogienė suges ar nepakankamai sutirštės. Taigi suberkite cukrų, smulkinktus migdolus ir dar pavirkite apie 15 minučių ant aukštos ugnies.
Jei tikitės, kad ši uogienė neišgaruos iš jūsų šaldytuvo greičiau nei per savaitę, pasiruoškite sterilius stiklainius – iš šio kiekio išeis iki 1,5 litro uogienės.
Ačiū už puikų receptą, bus išbandytas artimiausiu metu. Tik vienas klausimas – ar galima naudoti maltą muskatą ir koks turėtų būti kiekis?
O kokios proporcijos abrikosų/kriaušių/riesutų?
O kiek reikėtų paprasto cukraus ne uogienėms?
labai skanu puiku
Sveikute, Beata, turiu ka tik nuskintu abrikosu. Noreciau issivirti kokia nors uogiene.Gal galima su kuo nors skaniai pamaisyti is uogu (vysniu, rabarbaru) ar kazko super ideti ? Ačiū 🙂
Tobula uogienė 🙂 gaminau jau antrus metus iš eilės 🙂 šį kartą dariau iš dvigubos normos 🙂
Ačiū už receptą.
Nuostabiai skani uogienė!
Šiais metais taip pat gaminsiu.