Spausdinti

Minkšti ir aštrūs baklažanų suktinukai

0
komentarai
11
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Padažui:

1 svogūno
1 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
3 skardinės (po 400 g) konservuotų pomidorų be odelės (gali būti smulkinti)
2 šaukštelių cukraus
druskos ir juodųjų pipirų

Suktinukams:

4 baklažanų
alyvuogių aliejaus baklažanų suvilgymui
100 g kuskuso kruopų
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
350 ml karšto vandens
50 g gliaudytų pistacijų
200 g fetos sūrio
1 česnako skiltelės
1 stambaus arba 2 smulkių svogūno laiškų
2 šaukštų kaparėlių
1 kiaušinio
žiupsnelio cinamono

Patiekimui:

75 g feta sūrio
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnio džiovinto raudonėlio
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Nulupkite svogūną ir stambiai supjaustykite. Česnako skiltelę nulupkite, perpjaukite pusiau. Į virtuvės kombainą ar kitą maisto smulkinimo priemonę sudėkite svogūną, česnaką ir raudonėlį bei susmulkinkite iki vientisos masės.

2

Keptuvėje įkaitinkite du šauktus alyvuogių aliejaus ir jame kepkite gautą prieskonių masę, kol suminkštės – apie 7 minutes.

3

Į masę įmaišykite pomidorus (be skysčio) bei cukrų. Gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį ir uždengę, bet retkarčiais pamaišydami ir neleisdami prisvilti, leiskite viskam paburbuliuoti apie 20 min. Paragaukite ir pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ar cukrumi. Įpilkite šaukštą ar du alyvuogių aliejaus, išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir uždengę padažą kol kas atidėkite į šalį.

Reklama
41011
4

Užvirinkite 350 ml vandens ir juo erdviame dubenyje užpilkite 100 g kuskuso kruopų. Uždenkite ir palikite 30 minučių išbrinkti.

5

Baklažanus supjaustykite nestoromis juostelėmis išilgai. Nigella rašo, jog yra patenkinta, jei iš vieno baklažano pavyksta „išgauti“ 4-5 kokybiškas juosteles.

6

Baklažanus galima apkepti ant grilio. Tokiu atveju prieš to imdamiesi juosteles sudėkite į dubenį ar lėkštę ir pašlakstę alyvuogių aliejumi konditeriniu teptuku tolygiai jį paskirstykite ant kiekvienos baklažano juostelės. Tačiau aš tokio įnagio neturiu, tad baklažanų juosteles kepiau įkaitintame alyvuogių aliejuje (į keptuvę jo įpilant maždaug 0.5 cm sluoksnį).

7

Apkepę juosteles iš abiejų pusių, jas guldykite tarp popierinių rankšluosčių, kurie sugers aliejaus perteklių.

8

Nusunkite vandens perteklių, jei tokio bus, nuo išbrinkusių kuskuso kruopų. Leiskite kruopoms pravėsti ir suberkite į erdvesnį indą.

9

Išgliaudykite pistacijas, stambiai sukapokite ir maždaug du trečdalius suberkite į dubenį su kuskusu. Likusias atidėkite patiekimui.

10

Į dubenį su kuskusu taip pat sutrupinkite fetą, sudėkite smulkintą česnako skiltelę, svogūno laiškus ir kaparėlius (pastarųjų geriau nepadauginkite, nes jų skonis labai ryškus ir rizikuojate užgožti patiekalo skonį). Išmaišykite masę, tačiau labai neįsijauskite į procesą – kelių apsukimų šakute turėtų visiškai pakakti ingredientams susimaišyti.

11

Įmuškite kiaušinį, įberkite cinamono ir dar kartą keliais sukamaisiais judesiais šakute išmaišykite masę.

12

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pasiruoškite kepimo indą, jį pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

13

Prieš save patieskite kepto baklažano juostelę, kelis centimetrus nuo krašto dėkite dosnų šaukštą įdaro ir, vyniodami nuo savęs, suformuokite suktinuką. Dėkite suktinukus greta vienas kito į kepimo indą, kol jį užpildysite.

14

Kai indą užpildysite, suktinukus užpilkite pomidorų padažu, viršų aptrupinkite likusiu fetos sūriu, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite džiovintu raudonėliu ir kepkite orkaitėje apie 30 min.

15

Prieš patiekdami leiskite patiekalui apie 15 min. pastovėti – jis neturi būti deginančiai karštas.

16

Prieš kviesdami svečius ragauti patiekalo, viršų pabarstykite likusiomis smulkintomis pistacijomis. Patiekite su kepimo indu.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. niekas balkazanu negrilina su aliejum, nes baklazanai sugeria alieju ir gaunasi kaip kempene prisisiurbus aliejaus. fu. butinai pabandysiu, bet grilinsiu baklazanus be aliejaus, ir sveikiau ir skaniau. aciu uz recepta. linkejimai is Italijos

  2. niekas balkazanu negrilina su aliejum, nes baklazanai sugeria alieju ir gaunasi kaip kempene prisisiurbus aliejaus. fu. butinai pabandysiu, bet grilinsiu baklazanus be aliejaus, ir sveikiau ir skaniau. aciu uz recepta. linkejimai is Italijos

  3. Be galo be galo nuostabūs suktinukai.!!! Rytojarysiu gaminsiu darkart, tik šįkart pamėginsiu baklažanus pakepti orkaitėje, nes nemaža darbo su jais aliejuje. ;>

  4. Gaminau ir aš, tikrai skanu 🙂
    Tik baklažanus orkaitėj apkepiau, teptuku aptepus aliejumi, nes kalorijos labai aktualu 🙂
    O šiaip turtingo skonio, pomidorų užpilas gardus, kuskuse česnakėlis irgi gražiai sugroja. Tik baklažaną galima ploniau nei į 5 juostas supjaustyt, nes didoki gabalai gaunas 🙂 O šiaip liuks patiekalas, ačiū už receptą 🙂

Rašyti komentarą