Gaminant ir fotografuojant šiuos skanėstus, užvirė diskusija – kaip žmonės vadina tokį desertą? Plikytais pyragaičiais? Na, taip, bet tų pyragaičių būna įvairių. Eklerais? Gal pernelyg prancūziška, o ir įdaras ne plikyto kremo. Pūkučiai! Štai žodis, geriausiai apibūdinantis kepinio charakterį ir pojūtį prakandus. Pralaužę plonytį plikyto pyragaičio lukštą rasite švelnų purų varškės kremą, kuris, beje, puikiai tiktų ir begalei kitų receptų – tortui pertepti, vyniotiniui ar „Pavlovai“.
Kaip visada, desertams ir kepiniams su pieno produktais aš renkuosi DVARO produktus. Šio gamintojo varškė man pati skaniausia – ne per rūgšti ar šlapia, tinkamo birumo. O grietinėlę, prieš tai tinkamai atvėsinę, kuo puikiausiai išplaksite rankomis – ji riebi, rezultatai visada džiugina.
Išsikepkite „Pūkučių“ ir įsitikinsite, kokie lengvi, švelnūs ir elegantiški gali būti varškės desertai.
Minkštutėliai pyragėliai „Pūkučiai“ su varškės kremu
Reikės:
Įdarui:
Gaminimas
Į puodą pilame vandenį, beriame žiupsnį druskos ir sudedame gabaliukais pjaustytą DVARO sviestą. Užkaičiame ant vidutinės kaitros ir palaukiame, kol užvirs. Tada vienu ypu į verdantį vandenį suberiame miltus ir maišome mediniu šaukštu, kol tešla sulips į vientisą kamuolį. Sumažiname kaitrą iki mažiausios ir vis maišome tešlą puode, kad iš jos išgaruotų kuo daugiau drėgmės. Tešlą perkeliame į kitą dubenį ir trumpam paliekame atvėsti.
Mušame po vieną kiaušinį į kiek pravėsusią tešlą ir plakame elektriniu plakikliu, kol šie tolygiai pasiskirstys tešloje. Taip vieną po kito įplakame visus kiaušinius. Turi išeiti blizgi, tolygios tekstūros tešla, kuri pakelta mentele ar šaukštu tįstų sudarydama V raidės pleišto formą. Tešlą suverčiame į konditerinį maišelį.
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą išklojame popieriumi. Ant jo išspaudžiame tešlos kauburėlius, palikdami dviejų pirštų pločio tarpelius. Iš nurodyto kiekio turėtų išeiti 20–24 plikyti pyragaičiai. Juos kepame apie 35-40 minučių, kol dailiai išsipūs ir taps auksinės spalvos.
Gaminame kremą. Elektriniu trintuvu ar per sietelį sutriname 9 % riebumo DVARO varškę su 100 g DVARO grietinėlės. Smulkiai įtarkuojame vienos citrinos žievelę, įspaudžiame du šaukštelius sulčių, išmaišome. Kitame inde iki standžių putų išplakame likusią grietinėlę su cukraus milteliais ir vanile. Plaktą grietinėlę palengva įmaišome į varškę, kad liktų kuo daugiau oro. Kremą sudedame į konditerinį maišelį.
Iškepusius plikytus pyragaičius atvėsiname ir peiliu ar mediniu pagaliuku padarome nedidelę skylutę dugne. Pro ją pyragaičius pripildome varškės kremo. Pyragaičiai puikūs ir kitą dieną, tada jie bus visai minkšti.
Laba diena, Beta, sakykite, kokio maždaug diametro tešlos kauburėlius darote? 🙂
Sveiki Beata, ketinu issikepti pukucius Velykoms. Ar galiu pries kelias dienas issikepti teslos kauburiukus, o kremu uzpildyti diena pries vartojant. Ar bus tokie skanus? Dekui
Labai skanus ir purus. Varskes kremas galetu but truputi saldesnis. Kita karta daugiau cukraus idesiu. Aciu uz recepta.