2017-ųjų metų TV laidos sezone iš moliūgų turbūt gaminau daugiau nei iš bulvių. Jie man tikrai labai patinka ir turi daugybę sveikatai palankių medžiagų. Šis čatnis gali būti garnyras, mėsos, sūrio ar silkės pagardas. Tinka dovanoti mėgstantiesiems aštriau.
Moliūgų ir abrikosų čatnis
Reikės:
Gaminimas
Moliūgą nulupame ir sutarkuojame. Tarkius sudedame į puodą, suberiame prieskonius (kmynus, druską, paprikų miltelius), džiovintas spanguoles ir pasmulkintus abrikosus. Supilame apelsino sultis, vandenį ir išmaišome. Puodą uždengiame dangčiu ir troškiname apie 45 minutes.
Į puodą su moliūgais supilame actą, suberiame cukrų, išmaišome ir paliekame dar pasitroškinti 10 minučių. Supilstome į sterilius stiklainius ir sandariai uždarome.
ar galima iskart valgyti? kiek laiko laikosi?