Spausdinti

Mano atradimas — rūgštesni pomidorai, suporuoti su saldžiu moliūgu. Tokią kvapnią sriubą gera kabinti šaukštais, kai už lango barbena lietus.

Moliūgų ir pomidorų sriuba

2
komentarai
2
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 litro vištienos sultinio
1 nedidelio sviestinio moliūgo
4-5 pomidorų arba skardinės konservuotų
1 morkos
2 saliero stiebų
3 skiltelių česnako
1 nedidelės svogūno galvelės
1 šaukštelio maltos kalendros
1 šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Supjaustome svogūną, salierą ir morkas. Česnako skilteles tik nulupame.

2

Puode įkaitiname aliejų, dedame svogūnus ir česnako skilteles, kepame, kol svogūnai tampa skaidrūs. Tuomet beriame salierus ir morkas, pakepame dar 5 minutes.

3

Sudedame maltas kalendras ir tarkuotą imbierą, truputėlį pakaitiname. Tuomet suverčiame stambiai supjaustytą moliūgą ir pasmulkintus pomidorus.

Reklama
41011
4

Viską užpilame sultiniu, pasūdome, beriame pipirų ir paverdame, kol moliūgai suminkštės. Išvirusią sriubą sutriname.

Ingredientai
Patarimas

Jeigu spintelėje turite konservuotų pomidorų, naudokite juos.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai gera sriuba! Vis nerimavau kur padeti saldu moliuga, nes mano iprasta moliugu sriuba su jais iseina per saldi, o pyragai jau igriso. Nedejau saliero (seimyna labai nemegsta), pakeiciau malta kalendra i sviezius lapus ir imbiera naudojau dziovinta, bet skonis pasakiskas, tikrai darysiu dar ne syki!

Rašyti komentarą