Mano atradimas — rūgštesni pomidorai, suporuoti su saldžiu moliūgu. Tokią kvapnią sriubą gera kabinti šaukštais, kai už lango barbena lietus.
Moliūgų ir pomidorų sriuba
Reikės:
Gaminimas
Supjaustome svogūną, salierą ir morkas. Česnako skilteles tik nulupame.
Puode įkaitiname aliejų, dedame svogūnus ir česnako skilteles, kepame, kol svogūnai tampa skaidrūs. Tuomet beriame salierus ir morkas, pakepame dar 5 minutes.
Sudedame maltas kalendras ir tarkuotą imbierą, truputėlį pakaitiname. Tuomet suverčiame stambiai supjaustytą moliūgą ir pasmulkintus pomidorus.
Viską užpilame sultiniu, pasūdome, beriame pipirų ir paverdame, kol moliūgai suminkštės. Išvirusią sriubą sutriname.
Jeigu spintelėje turite konservuotų pomidorų, naudokite juos.
Labai skani sriuba išėjo 🙂 labai greit suvalgėm! Ačiū už receptą
Labai gera sriuba! Vis nerimavau kur padeti saldu moliuga, nes mano iprasta moliugu sriuba su jais iseina per saldi, o pyragai jau igriso. Nedejau saliero (seimyna labai nemegsta), pakeiciau malta kalendra i sviezius lapus ir imbiera naudojau dziovinta, bet skonis pasakiskas, tikrai darysiu dar ne syki!