Gražuolis rudens spalvų apkepas. Jį laisvai galite vadinti pyragu ar net tortu. Tik čia visai nėra kvietinių miltų, o formą ir tvirtumo suteikia migdolų miltai. Traški riešutinė morengų karūna yra vienas maloniausių ir saldžiausių šio apkepo netikėtumų. Valgykite į sveikatą – nuostabi daržovė, kalcio ir baltymų šaltinis varškė ir kaip aidas per visus sluoksnius nuskambantis riešutinis skonis.
Moliūgų ir varškės apkepas su morengų plutele
Moliūgų masei:
Varškės įdarui:
Riešutiniam morengui:
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Moliūgą supjaustome nedideliais gabaliukais, sudedame į skardą ir kepame 15–20 minučių, kol suminkštės. Ataušiname ir sutriname maisto smulkintuvu. Minkštą sviestą išsukame su moliūgų tyre.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol masė pašviesės, o jos tūris padvigubės. Kiaušinių plakinį laipsniškai sumaišome su moliūgų mase.
Galiausiai suberiame cinamoną, apelsinų žieveles, druską ir migdolų miltus. Atsargiai permaišome.
Pasiruošiame įdarą: varškę pertriname per sietelį, sumaišome su kiaušiniais ir tryniais, cukrumi ir migdolų miltais.
Apvalią atsegamą kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame į ją pusę moliūgų masės, ant jos paskleidžiame varškės įdarą ir užklojame likusiais moliūgais. Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 30 minučių.
Ruošiame morenginį sluoksnį: baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų, suberiame smulkintus riešutus ir išmaišome.
Ištraukiame apkepą iš orkaitės, sukrečiame ant viršaus morengo tešlą. Sumažiname kaitrą iki 160 °C ir dar kepame apie 20–25 minutes, kol viršutinis sluoksniais švelniai paruduos.
Jei moliūgų gausiai užderėjo, galite pasidaryti moliūgų tyrės paruoštukų ir juos užšaldyti porcijomis.
toks idomus ir unikalus receptas! 🙂
http://enjoybypaula.com
Patarkit, kur įsigyti migdolų miltų.
Ar galima migdolų miltus pakeisti įprastais? Arba naudoti kokius kitus riešutus?
O gal yra koks variantas kuo pakeisti moliūgus? 🙂
Kepiau keleta kartu-super skonis,tik va abukart beze plutele isemus is orkaites sukrito.Gal yra koks triukas,kad taip neatsitiktu?Gal palikti orkaiteje atvesti ,ar atvirksciai tuoj pat isimti is orkaites?
koks formos dydis ?
O kiek gaunasi jau kepto moliugo mases? Kaip tik turiu, butu puiki proga sunaudoti 🙂
Ar pavyktų morengas, jei naudočiau cukraus pakaitalą? Pvz., fruktozę. Ar būtų traški plutelė ir minkštas vidus?
Beata, kokio tirstumo turi buti moliugine mase,man gavosi skysta, nesiryztu pilti i kepimo forma?