Laidos prodiuserę Vilmą visi pažįstate. Ji yra autorė nuostabaus obuolių pyrago su varške – tai legendinis Vilmos obuolių ir varškės pyragas Tai gera žinia šio pyrago gerbėjams: Vilma pristato dar vieną pyragą – moliūgų su kremu. Tikrai rudenį gausu moliūgų, o šis pyragas su kremu – puikus būdas, kaip juos sunaudoti.
Esate skaitę receptų, kuriuose sakoma: puodelis to ir ano. Kaip atskirti europietišką
ir amerikietišką receptus? Per puodelį. Amerikiečiai stengiasi viską supaprastinti, kad būtų komfortiškiau, kad nereikėtų traukti svarstyklių. Jei receptas europietiškas, nurodyti gramai. Jei amerikietiškas ar angliškas – viskas matuojama puodeliais. Nebūtina turėti tikslų puodelio matavimo vienetą – tai 240 ml.
Šis receptas toks, kai viskas matuojama puodeliais. Galite imti savo nedidelę stiklinę. Paimsite didesnę, bus pyrago daugiau. Kitas recepto privalumas toks, kad viskas greitai pagaminama. Nereikia plakti, atskirti trynių nuo baltymų. Sumaišome sausus ingredientus ir sumaišome šlapius.
Moliūgų pyragas su medaus kremu
Pyragui:
Kremui:
Patiekti:
Gaminimas
Gaminame pyragą:
Sumaišome sausuosius ingredientus: miltus, cinamoną, kepimo miltelius, cukrų, susmulkintus graikinius riešutus ir žiupsnį druskos.
Į sausus ingredientus įmušame kiaušinius, išmaišome.
Supilame aliejų, vėl išmaišome.
Dedame tarkuoto moliūgo.
Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. (25 cm atsegamoje ar stačiakampėje formoje)
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40-45 min.
Gaminame kremą:
Išplakame vanilę su grietinėle, kol grietinėlė suputos (pilnai išplakti nereikia).
Dedame grietinėlės sūrį ir maskarponą, paplakame, kad susimaišytų.
Dedame medaus. Įtarkuojame muskato. Išplakame iki purumo.
Krauname kremo kepurę tik ant atvėsusio pyrago, dekoruojame tarkuota apelsino žievele, žiedadulkėmis ir bičių duonele.
Nesirinkite formos, kurioje pyrago tešlos sluoksnis pasidarytų labai storas – gana ilgai užtruks, kol jis iškeps.