Traškūs, lengvučiai ir burnoje per sekundę ištirpsiantys sausainėliai.
Morenginiai sausainiai
Reikės:
Gaminimas
Atsargiai, kad nepradurtume kiaušinio trynio, atskiriame baltymus. Kiaušinių baltymai turi būti kambario temperatūros. Juos dėti į labai švarų dubenį (kad nebūtų jokių riebalų, aliejų ir kitokio purvo užsilikusio, nes tada neišsiplaks) ir truputį paplakti mikseriu su žiupsniu druskos, kol pasidarys jau tokios postandės putos. Tada po truputį berti cukrų ir plakti toliau, bet jau greičiau… Baltos putos darysis standesnės ir pradės blizgėti… Plakti reikia tol, kol palengva supilsime visą cukrų ir šis pilnai ištirps (galime patikrinti pirštais, ar nesijaučia cukraus kristalėlių). Tikrai užtruksite bent minučių.
Ant skardos ištiestos kepimo popieriumi, šaukštu arba konditeriniu maišeliu formuojame morengus. Kepame (džioviname) ne karštesnėje nei 110 C laipsnių orkaitėje mažiausiai 1,5 valandos. Jei jūsų morengiukai didesni, tai gali prireikti ir visų 2 ar 3 valandų jiems pilnai išdžiūti. Aš po tiek laiko orkaitę išjungiu, truputėlį praveriu ir palieku ten pilnai ataušti.
nuostabus dabar kepa
paskui dėsiu ant imbierinių sausainių.
Man morengai neišlaiko formos, kai uždejau ant skardos iskart subliuško… Ka as negerai padariau???
Ir as uzsimaniau morengu, ir net pagalvojau, visai graziai atrodytu ant pyrago „Abgelo asara” virsunele.
Brangi Beata, labai būtų malonu, kad įkeltumėte receptų aprašymus. Video labai šaunu… bet dėl laiko stokos, būtų labia gerai aprašymas…!
o jeigu dar ideciau sutrupinto sokolado ir riesutu gabaliuku ar man pavyktu?
Sveiki. Noreciau pasiteirauti gal zinote kodel sutrukinejo morengai?
Aciu
Beata, kuo galime pakeisti cukru, kad butu sveikesni morengai? Ačiū.
Sveiki, norejau paklausti ka galima butu padaryti is tu kiausinio tryniu?
Išbandžiau. Gavosi tobuli morengai. Puiku, kad naudojamas cukrus ir nereikia ieškoti cukraus pudros. Ačiū už receptą! 🙂
Atrodo jau pavykostovi visi su kepurelem morengiukai.Taciau pradejo asaroti.Kodel?Kas ne taip?
Kokioje temperatūroje kepti ir kiek laiko?
Nesąmoningas receptas!!! Ar kazko trūksta ar kas. Dariau viską pagal receptą, labai ilgai plakiau mikseriu, vos vos stingo..sudėjau mase i konditerini maiseli, spaudžiau, viskas težo, nesifirmavo, išspaudžiau tokių dvi skardas, pradėjo lietis ir viską išmečiau į šiukšlių dėžę…nusivyliau
Dariau is 2 baltymu ir pusės stiklinės cukraus,puikiai gavosi.Tirpstantys burnoje…
O kiek laiko galima juos laikyti? Iki šventės dar pora savaitėlių, tai pagalvojau, iš anksto išsikepti, kol ruošimosi dar nedaug. Kažin nepasentų kol šventės sulauktų?
Sveiki, puikiai gavosi labai skanu.
Laba diena, o jeigu įdėčiqu kokoso drožlių, ar pavyktų viskas? 🙂
Kodėl man jie prilimpa prie kepimo popieriaus? Gal per ploni?
Sveiki, labai idomu kas man gausis 🙁 si kart nepamaciau kad orkaite buvo 180 uzdeta 🙁
Daryti juos moku, labai puikus gaunasi, bet si ziopla klaida 🙁
Taip gaila jei nepavyks, nes taaaip graziai isplakt pavyko 🙂
Sveiki, dariau morengus bet plakiau gal 20min ir niekaip man neišsiplakė, įspaudžiau citrinos sulčių (kažkur girdėjau kad gali padėt) ir atrodo situacija susitvarkė. Sakykite, ar dėl to jie gausis geri? Bijau kad nebūtų guminiai.
Man viskas gavosi tik ne tokie gražus kaip nuotraukoje, man jie truputį parudavo ir tapo tokie lipnus kaip būna.