Morkų, salierų, obuolių ir priedų salotos
Salotoms:
Užpilui:
Gaminimas
Morkas, salierą ir obuolį sutarkuojam arba dar geriau – pjaustykle šiaudeliais plonyčiais supjaustome (daug gražiau atrodo ir kramsnojasi geriau).
Keptuvę įkaitinam, metam ten sezamo sėklas ir truputėlį jas paskrudinam. Sezamas, kaisdamas pradės truputį prakaituoti ir aliejų savo leisti… bet tai čia nieko tokio… Kitas svarbus dalykas – nepražiopsoti ir nesudeginti tų sėklų, nes užtenka sekundės ir viskas bus dūmuose, ir juodais šonais. Taigi, ugnis – nedidelė ir per daug neįsisvajoti…
Kai sezamo sėklos vos pakeis spalvą ir jau eis į geltonumą, tada meskite šalia kumino sėklas, kad jos taip pat pasikaitintų ir pradėtų skleisti kvapą, max 30 sekundžių.
Ir viskas, keptuvę nuimti nuo ugnies, o keptuvės turinį išpilti į švarią lėkštę ir leistį truputį pravėsti.
Sumaišyti visus padažo ingredientus. Su medum gali buti truputį bėdos, tai jį galima pašildyti mikrobangėje, jei tokia yra, arba tiesiog intensyviau pamakaluoti padaže…
Daržoves ir obuolius sumaišyti kartu su kalendra, užpilti sezamo sėklomis su kuminu ir padažu.
Jei razinos sudžiuvusios, jas sveika būtų atgaivinti, palaikius keletą minučių karštame vandenyje, paskui, žinoma, vandenį nupilti ir razinas su popieriniu rankšluosčiu nusausinti.
Salieru-obuoliu-morku misraine reikia pagardinti citrinos sultimis ir majonezu, o ne actu.
majonezas nuodai-negerai.
Labai skanu, tik aš citrinos sulčių įlašinau bei sezamo sėklas pakepinau ir daugiau nieko nedėjau, niam niam :))
Kuo būtų galima pakeisti sezamų aliejų ir ryžių actą?
100 kartu super✌✌✌✌✌✌
Tikras majonezas yra gėris, tik rekia pačiam pasigaminti. Jei nedrįstat, pirkit kuo riebesnį. Turėtu būti virš 70% riebumo. Nes tie pusriebiai ar panašiai prifarširuoti beleko kad tirštumą išlaikytu.