Mano laidos svečiai nuostabi pora – Simona ir Jonas Nainiai iškepė savo legendinį kugelį su vištiena, dėl kurio nesutalpina savo draugų prie stalo – taip visi veržiasi jo paragauti!!
Nainių kugelis su vištiena
Reikės:
Padažui:
Gaminimas
Nuskustas bulves ir svogūną sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina. Į tarkius mušame kiaušinius, juos gerai įmaišome. Tarkius dosniai pasūdome, papipiriname.
Prikaistuvyje pakaitiname pieną. Vos tik šis pradės „lipti” viršun, iškart supilame į tarkius, išmaišome. Galiausiai įmaišome stambokais gabalėliais supjaustytas vištų filė.
Kol kugelis kepa, pasigaminame padažą. Keptuvėje paskrudiname šoninę, kol ši paleis riebaliukus. Suberiame smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir jį apkepame iki auksinės spalvos kartu su šonine. Sumažinę kaitrą įmaišome grietinę, kol susijungs į tolygų padažą. Paragaujame, jei trūksta druskos, truputį padruskiname.
Supilame visą kugelio masę į didelį kepimo indą ar skardą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60-80 minučių (priklkausomai nuo indo gylio, kugelis gali kepti ilgiau). Ar pilnai iškepė, patikriname mediniu pagaliuku arba tiesiog paragaujame šiek tiek kugelio iš viduriuko.
Labai panašiai kepu, tik nededu file ☺ reiks pabandyti, ačiū už receptą
Kodėl jis Nainių? Jau gal 40 metų tokį kepu. Tiek pat sėkmingai galima dėti vištų sparnelius,šoninės gabaliukus, šonkaulius, virtas kiaulės kojas.
Aš dedu į vidų faršo frikadeles