Spausdinti

Mano laidos svečiai nuostabi pora – Simona ir Jonas Nainiai iškepė savo legendinį kugelį su vištiena, dėl kurio nesutalpina savo draugų prie stalo – taip visi veržiasi jo paragauti!!

Nainių kugelis su vištiena

7
komentarai
4
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val. 20 min.

Reikės:

2 kg bulvių
300 ml pieno
1 didelio svogūno
2 kiaušinių
400 g vištienos filė
Druskos
Juodųjų pipirų

Padažui:

200 g rūkytos šonines
1 svogūno
150 g grietinės
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Nuskustas bulves ir svogūną sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina. Į tarkius mušame kiaušinius, juos gerai įmaišome. Tarkius dosniai pasūdome, papipiriname.

2

Prikaistuvyje pakaitiname pieną. Vos tik šis pradės „lipti” viršun, iškart supilame į tarkius, išmaišome. Galiausiai įmaišome stambokais gabalėliais supjaustytas vištų filė.

3

Kol kugelis kepa, pasigaminame padažą. Keptuvėje paskrudiname šoninę, kol ši paleis riebaliukus. Suberiame smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir jį apkepame iki auksinės spalvos kartu su šonine. Sumažinę kaitrą įmaišome grietinę, kol susijungs į tolygų padažą. Paragaujame, jei trūksta druskos, truputį padruskiname.

Reklama
41011
4

Supilame visą kugelio masę į didelį kepimo indą ar skardą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60-80 minučių (priklkausomai nuo indo gylio, kugelis gali kepti ilgiau). Ar pilnai iškepė, patikriname mediniu pagaliuku arba tiesiog paragaujame šiek tiek kugelio iš viduriuko.

 

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Kodėl jis Nainių? Jau gal 40 metų tokį kepu. Tiek pat sėkmingai galima dėti vištų sparnelius,šoninės gabaliukus, šonkaulius, virtas kiaulės kojas.

Rašyti komentarą