Aš – už dešreles be gliutamato, mane tai į pasiutimą varo tai, kad parduotuvių šviežiose dešrelėse yra pilna to, ko nereikia (ar esate skaitę etiketes??). Todėl aš dešreles perku tik tokias, kuriose nėra e621, arba pasigaminu pati. Paprasta ir efektyvu.
Naminės dešrelės
Lietuviškoms dešrelėms:
Itališkoms dešrelėms:
Gaminimas
Prieš maldami mėsą ją pirmiausia labai gerai atšaldome. Geriausia, jei nedideliais kubeliais supjaustytą mėsą apie valandą palaikysite šaldymo kameroje. Taip pat į šaldiklį galima įdėti ir mėsmalę, kad ji gerai atvėstų ir bemalant nesušildytų mėsos.
Sumalame mėsą kartu su svogūnu. Į mėsą suberiame prieskonius, pilame obuolių sulčių ir labai gerai išmaišome. Suberiame džiūvėsėlius ir vėl išmaišome.
Kemšame dešreles. Geriausia, kad maltos mėsos mišinys išliktų kuo šaltesnis. Prikimštas dešreles geriausia būtų palikti šaldytuve pabręsti parą arba bent per naktį.
Sveiki,o kur gauti ta žarna?
O kiek laiko ir kokioje temperatūroje jas kepti ?
O kaip žmonėms, kurie miltų, batono nevartoja? Kokios alternatyvos būtų? Nevartojantiems dėl alergijų.
Gaunasi kilogramui saukstas druskos tai yra 1kg mesos apie 30 g druskos iprastai dedama 12-18 gramu. At nesuru?